Kommende

Kathrin Olsen
Tid og sted: 26. apr. 2019 12:15, Auditorium 3, Helga Engs hus, Blindern

Master Kathrin Olsen ved Institutt for spesialpedagogikk vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. med tittelen:

Personalets praksiser for å støtte barn med autisme til sosial deltakelse i barnehagens uformelle miljø. En kritisk fortolkende case-studie med et kryssnasjonalt perspektiv.

Tid og sted: 2. mai 2019 12:15 - 14:00, Room 231, Helga Eng's building

The research groups ComPros at the Department of Special Needs Education and TextDim at the Department of Education are hosting an open seminar on Parent-child interaction across early development and cultures. In the seminar the researchers will address topics like parent-infant reading, shared book reading and decontextualized language use during caregiver-child interactions.

Tid og sted: 7. mai 2019 13:30 - 16:00, Auditorium 2, Helga Engs hus

Institutt for spesialpedagogikk inviterer til åpent seminar om resultater fra utprøving av to appbaserte tiltak for å styrke språk- og matematikkferdigheter i småskolen.

Tid og sted: 9. mai 2019 10:00 - 13:15, Auditorium 2, Helga Engs hus

Welcome to an open seminar about the development of reading skills—skills that set children on trajectories towards life success. The seminar is hosted by the research group Literacy and Numeracy in Context (LiNCon) at the Department of Special Needs Education. Our guest lecturer is Dr. Hélène Deacon, Killam Professor in the Department of Psychology and Neuroscience and Director of the Language & Literacy Lab, Dalhousie University, Canada.

Tidligere

Tid og sted: 4. apr. 2019 13:15 - 15:00, Rom 234, Helga Engs hus

Welcome to an open seminar with presentations about the consequences and outcome in children with hearing loss, with two new professors at ISP; Professor in Cognitive hearing science, Björn Lyxell, and Professor II Elizabeth Fitzpatrick, University of Ottawa.