Aktuelle saker

• jeg-lever-et-liv-som-ligner-deres_productimage — Menneskeheten er mangfoldig 25. mars 2019 16:21

— Å vise at det er forskjellige måter å være mennesker på, er noe av det vi driver med på institutt for spesialpedagogikk, sier Professor Jan Grue i anledning av at han vant kritikerprisen 2018 for boka "Jeg lever et liv som ligner deres".

• ida-wigerstrand Masterstudent fikk utdanningstipend! 22. mars 2019 15:36

Ida Wigestrand tar mastergrad i spesialpedagogikk med fordypning i logopedi ved Institutt for spesialpedagogikk. Hun fikk nylig tildelt et stipend på 20 000 kr fra Egersund og Omegn Zontaklubb.

• k.olsen-foto Disputas: Kathrin Olsen 26. apr. 2019 12:15

Master Kathrin Olsen ved Institutt for spesialpedagogikk vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. med tittelen:

Personalets praksiser for å støtte barn med autisme til sosial deltakelse i barnehagens uformelle miljø. En kritisk fortolkende case-studie med et kryssnasjonalt perspektiv.

• 507lesesammencolourbox34494090 Open seminar: Parent-child interaction across early development and cultures 2. mai 2019 12:15

The research groups ComPros at the Department of Special Needs Education and TextDim at the Department of Education are hosting an open seminar on Parent-child interaction across early development and cultures. In the seminar the researchers will address topics like parent-infant reading, shared book reading and decontextualized language use during caregiver-child interactions.

• janne-colourbox19199048 Åpent seminar: To appbaserte tiltak for å styrke språk- og matematikkferdigheter i småskolen 7. mai 2019 13:30

Institutt for spesialpedagogikk inviterer til åpent seminar om resultater fra utprøving av to appbaserte tiltak for å styrke språk- og matematikkferdigheter i småskolen.

• 507gladguttcolourbox30833873 Open seminar: Reading – a central skill for life success. What do children need to succeed in it? 9. mai 2019 10:00

Welcome to an open seminar about the development of reading skills—skills that set children on trajectories towards life success. The seminar is hosted by the research group Literacy and Numeracy in Context (LiNCon) at the Department of Special Needs Education. Our guest lecturer is Dr. Hélène Deacon, Killam Professor in the Department of Psychology and Neuroscience and Director of the Language & Literacy Lab, Dalhousie University, Canada.