Aktuelle saker

illustrasjonsfoto av barn som strekker opp armer
Publisert 16. jan. 2020 16:19

I forbindelse med oppstart av forskningsprosjektet Second Language Plus, lyser vi nå ut to stipendiatstillinger. Prosjektet eies av Institutt for spesialpedagogikk, UiO og har flere samarbeidspartnere som Høgskulen på Vestlandet og Statped.

Bilde av barneskolebarn som gir tommel opp
Publisert 28. nov. 2019 12:57

Instituttleder Ona Bø Wie og forskningsleder Monica Melby-Lervåg mener at forslagene i Stortingsmelding 6  «Tett på – tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO» vil gi bedre læring for flere.

Foto av Instituttleder Ona Bør Wie og forskningsleder Monica Melby-Lervåg ved Institutt for spesialpedagogikk, UiO, hilser alle velkomne til første samling i Nasjonalt nettverk for spesialpedagogikk.
Publisert 13. sep. 2019 15:52

Nasjonalt nettverk for spesialpedagogikk arbeider for å fremme spesialpedagogisk utdanning og forskning. Formålet er å bidra til at barn og unge med særskilte behov får best mulig hjelp. 27 representanter fra utdanningene i spesialpedagogikk var representert da Institutt for spesialpedagogikk arrangerte den første samlingen i nettverket.

Portrettbilde av Jan Grue
Publisert 7. juni 2019 13:42

Per Magnus Riseng gjør et flott portrettintervju med Jan Grue i forskningsmagasinet Apollon: "Alt under kontroll. Veien til de gjeveste litteraturprisene begynte da Jan Grue innså at noen trodde han levde et tragisk liv"