portrett at dekan Sten Ludvigsen.
Publisert 15. aug. 2019 13:23

I beste fall er den et første steg i det videre arbeidet med en nasjonal strategi, skriver UV-dekan Sten Ludvigsen i en innlegg i Khrono, om «NOU 2019:12 Lærekraftig utvikling — Livslang læring for omstilling og konkurranseevne».

Tre studenter skriver på ark
Publisert 15. aug. 2019 11:07

Dette er konklusjonen når eksamensgruppen oppnevnt av Kunnskapsdepartementet i dag presenterer sine anbefalinger om endringer i det nasjonale eksamenssystemet. Professor Sigrid Blömeke, CEMO, Det utdanningsvitensskapelige fakultet har ledet gruppen.

Bunke papirer. Foto
Publisert 8. aug. 2019 10:00

Sigrid Blömeke og Ronny Scherer er blant forskerne som publiserer mest i Norge. Begge er forskere ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV).

Elever og lærer som holder tommelen opp i et klasserom med globus. Illustrasjonsfoto
Publisert 10. juli 2019 10:04

Utdanningsdirektoratet gir Det utdanningsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo oppdraget med å evaluere fagfornyelsen i skolen.

Publisert 21. mai 2019 15:18

UiOs nyeste kandidatundersøkelse viser at uteksaminerte studenter fra UV får jobb. Kun 3 %  oppgir at de er arbeidssøkende, noe som er lavest ved UiO.

Smilende studenter på workshop. Foto
Publisert 29. apr. 2019 12:27

Som student skal du lære mye. Du skal være god i å skrive oppgaver, du skal takle eksamenspress og du skal produsere jevnt med studiepoeng. Og sist, men ikke minst skal du fullføre studiet.

Tre glade studenter som går
Publisert 26. apr. 2019 17:43

Oslo International Summer School in Comparative Social Science Studies samler hvert år ph.d kandidater og forelesere fra hele verden til faglig dypdykk og nettverksbygging på Blindern. Det utdanningsvitenskapelige fakultet har vært fast bidragsyter i over 25 år.

Portrett av Sten Ludvigsen. Foto
Publisert 5. mars 2019 08:34

Dette spør dekanene Morten Dæhlen og Sten Ludvigsen på Universitetet i Oslo om i et innlegg i Khrono, og foreslår en strategi for kollektiv og inkluderende intelligens, framfor digitaliseringsminister Astrups najonale strategi for kunstig intelligens.