Aktuelle saker

Alfredo Jornet Gil og Åse Brandhaugen
Publisert 28. sep. 2020 10:31

– Vi har kunnskap om hva som skaper klimaendringer og vi vet hva vi må gjøre for å løse en del av problemene. Likevel skjer det ikke nok, forteller Alfredo Jornet Gil. Hvordan kan skolen legge til rette for et mer bærekraftig samfunn?

EELC8 fargerrik logo
Publisert 25. sep. 2020 13:07

Engasjerte deltagere fra over 30 land samles på Zoom for å diskutere etnogafi, språk og kommunikasjon på tvers av både fag- og landegrenser i EELC8-konferansen.

foto av ungdommer som ser slitne og frustrerte ut som sitter på bakken
Publisert 14. sep. 2020 18:32

Stadig flere norske skolebarn lever i fattigdom. Professor Henrik Zachrisson forklarer hvorfor barn fra fattige familier gjør det dårligere på skolen, selv om nettopp skolen skal være et sted for sosial utjevning.

Bildet kan inneholde: hvit, mennesker, ungdom, kul, moro.
Publisert 14. aug. 2020 13:07

Selv om årets studiestart er preget av korona er mye likevel som før. De nye studentene er fortsatt nervøse, spente og glade i det fadderuken begynner.

Publisert 1. juli 2020 10:44

Vi ved Universitetet i Oslo gratulerer alle studenter som nå er ferdige med Lektorprogrammet. Gjennom flere år har dere utviklet dere som profesjonsutøvere og nå er dere klare. Skolene, og ikke minst elevene, er heldige som får dere.

Jordklod med menneskefigurer rundt. Illustrasjon.
Publisert 29. juni 2020 14:07

Masterstudiet i «høyere utdanning» ved IPED har samarbeidet med University of Iowa om digital internasjonalisering  i snart fem år. Mulighetene som ligger i den nye teknologien har blitt belyst, samtidig som man har pekt nese til et virus.

Bildet kan inneholde: produkt, teknologi, elektronisk apparat, laptop, datamaskin.
Publisert 17. juni 2020 22:54

Når et virus først skulle slå ut alt av ordinært undervisnings- og eksamensopplegg ved UiO, så er det trygt å vite at de tekniske løsningene var der, og at man får til mye når man går på med åpent sinn og når alle drar i flokk.