Aktuelle saker

Kvinner sitter foran mikrofon. Illustrasjonsfoto.
Publisert 25. nov. 2021 08:50

En av fem nordmenn lytter daglig til podkast, både de som underholder og de som gir innsikt. Hvordan kan mediet brukes i undervisning?

Bildet kan inneholde: anlegg, øye, smil, himmel, tre.
Publisert 24. nov. 2021 11:31

Melaku Tesfa Tesema vil neste uke forsvare sin avhandling basert på forskjeller mellom kjønn og regioner, og på hvordan politiske tiltak og utdanningsmuligheter påvirker likestillingen i Etiopia. Les mer om forskningen hans her (på engelsk).

Gutt med nettbrett styrer roboter. Illustrasjonsfoto.
Publisert 16. nov. 2021 09:04

I en ny bok drøfter forskere hva som er god naturfagundervisning i dag. ─ Naturfag er et sentralt fag og egnet for å utdanne selvstendige, kreative, kritisk tenkende og framtidsrettede elever, sier redaktørene.

Studenter i forelesningssal. Foto
Publisert 2. nov. 2021 12:24

Lurer på hvordan du kan nå bedre fram til studentene dine? Tenker du at de digitale verktøyene du bruker – eller blir utsatt for – kan bli enda bedre integrert i undervisningen? Ta en prat med ressurssenteret IDEA.

Bildet kan inneholde: hud, leppe, smil, ansiktsuttrykk, gatemote.
Publisert 15. okt. 2021 22:25

Morfem er som små nøklar til eit rikare ordforråd. Dei har eit enormt potensial for å betre språkforståinga og læringa vår, trur professor Janne von Koss Torkildsen.

Universitetsbygning.Foto.
Publisert 8. okt. 2021 16:18

Professor Peter Maassen ved Institutt for pedagogikk er invitert til å lede ekspertpanelet som skal evaluere det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Pretoria, Sør-Afrika.

Skjerm på bærbar datamaskin som strømmer barneombud Inga Bejer Engh på talestolen.
Publisert 6. okt. 2021 09:01

God spesialundervisning og tilrettelegging skal sikre grunnleggende menneskerettigheter, presiserte Barneombudet i sin tale under åpningen av Senter for spesialpedagogisk forskning og inkludering (SpedAims). – Vi må ha systemer som gjør at barn blir sett tidlig og får et spesialpedagogisk tilbud av god kvalitet, uten at mor eller far trenger å ringe rektor.