Aktuelle saker

• Arne Johan Vetlesen og Inga Bostad. Foto Podkast: Slik held du deg danna utan piano 26. nov. 2021 08:45

Demokratiet er uperfekt og må difor stadig kritiserast og reforhandlast, meiner filosofane Inga Bostad og Arne Johan Vetlesen.

• Kvinner sitter foran mikrofon. Illustrasjonsfoto. Bedre læring med podkast 25. nov. 2021 08:50

En av fem nordmenn lytter daglig til podkast, både de som underholder og de som gir innsikt. Hvordan kan mediet brukes i undervisning?

• Bildet kan inneholde: anlegg, øye, smil, himmel, tre. Ulikhet i utdanning er en global utfordring 24. nov. 2021 11:31

Melaku Tesfa Tesema vil neste uke forsvare sin avhandling basert på forskjeller mellom kjønn og regioner, og på hvordan politiske tiltak og utdanningsmuligheter påvirker likestillingen i Etiopia. Les mer om forskningen hans her (på engelsk).

• Gutt med nettbrett styrer roboter. Illustrasjonsfoto. Vil tettere på naturfag 16. nov. 2021 09:04

I en ny bok drøfter forskere hva som er god naturfagundervisning i dag. ─ Naturfag er et sentralt fag og egnet for å utdanne selvstendige, kreative, kritisk tenkende og framtidsrettede elever, sier redaktørene.

• Portrettfoto av Janne von Koss Torkildsen Janne von Koss Torkildsen med i nytt konvergensmiljø for livsvitenskapsforskning 12. nov. 2021 09:14

Professor fra Institutt for spesialpedagogikk skal bidra med sin kompetanse på barns språkutvikling og læring. Sammen med forskere fra farmasi, psykologi, genetikk og informatikk skal hun forske på konsekvenser for barnet når mor bruker medisiner i svangerskapet.

Arrangementer

• Picture of professor. Photo. Non sequitur or Why curriculum studies do not deliver 29. nov. 2021 09:15

Open hybrid lecture with professor Stefan Hopmann, University of Vienna.

• Bildet kan inneholde: anlegg, yttertøy, himmel, blad, tre. Disputas: Melaku Tesfa Tesema 29. nov. 2021 12:00

M.Sc. Melaku Tesfa Tesema ved Centre for Educational Measurements vil forsvare sin avhandling "Inequalities in educational outcomes in Ethiopia: An exploration of gender and regional differences based on the national examinations in grades 10 and 12." for graden Philosophiae Doctor.

• Picture of professor. Photo. The role of PISA in national educational deliberations 30. nov. 2021 09:15

Open lecture with professor Ninni Wahlström, Linnæus University.

• marenom-presse-1000x620 Disputas: Maren Omland 2. des. 2021 14:00

Cand.phil. Maren Omland ved Institutt for pedagogikk vil forsvare sin avhandling "What did you talk about?’ Teacher and students’ joint construction of subject-oriented meanings" for graden Philosophiae Doctor.

• Bildet kan inneholde: fyrverkeri, himmel, underholdning, elektrisk blå, begivenhet. Kandidatmarkering for masterstudenter 2. des. 2021 17:00

Det utdanningsvitenskapelige fakultet har gleden av å invitere høstens kandidater på masterprogrammene i utdanningsledelse, pedagogikk, spesialpedagogikk, lektorprogrammet, Comparative and International Education, Higher Education, Special Needs Education og Assessment, Measurement and Evaluation til kandidatmarkering.