
Som foreleser, kunnskapsformidler og veileder sto Frøydis Hertzberg i en særklasse.
Som foreleser, kunnskapsformidler og veileder sto Frøydis Hertzberg i en særklasse.
Tre av UVs studenter vil motta støtte til sine innovasjonsprosjekter. I tillegg til økonomisk støtte får de bistand fra EngageLab til design, interaksjonsdesign og konseptutvikling. Alle prosjektene har kreative løsninger på hvordan læringssituasjoner kan endres. Gratulerer til Tony Tan (CEMO), Jayeong Song (CEMO) og Fredrik Brarud (ISP).
I desember offentliggjør Forskningsrådet søknadsresultater for mange av årets store utlysninger. Et stort søknadsarbeid er lagt ned av forskere og administrativ forskerstøtte, og flere prosjektledere kan nå glede seg over finansiering i julegave. Her er prosjektene som får midler.
Professor Ingvill Rasmussen ved Institutt for pedagogikk er vinner av Formidlingsprisen for 2020. Undervisningsprisen for 2020 går til Professor AthanassiosProtopapas ved Institutt for spesialpedagogikk.
Formuleringen «vi vil tilbake til campus» uttrykker et umiddelbart budskap og et dypere langsiktig budskap om hvordan studentene opplever situasjonen.
I høst startet norske elever med nye læreplaner. Nå er den første rapporten fra forskningsprosjektet Evaluering av fagfornyelsen (EVA2020) publisert.
Fakultetsstyret har enstemmig vedtatt å erklære Rita Hvistendahl som valgt til vervet som dekan, og Melanie Kirmess som prodekan ved Det utdanningsvitenskapelige fakultetet for perioden 2021-2024.
Vi lærer hele livet. Hva er vel mer naturlig for Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV), enn å kalle sin nye podkast for nettopp – «Læring»?
Selv om årets studiestart er preget av korona er mye likevel som før. De nye studentene er fortsatt nervøse, spente og glade i det fadderuken begynner.
I løpet av noen korte, hektiske dager fra 12. mars måtte all undervisning ved universiteter og høgskoler digitaliseres. Hva har vi lært, og hva kan vi ta med videre, spør dekanene Sten Ludvigsen og Morten Dæhlen i et debattinnlegg i Khrono.
Fagfornyelsen går som planlagt denne høsten, det støttes av flere lærere og fagfolk, som også tror det kan bli mer utfordrende for enkelte skoler.
I disse dager gjøres mye digitalt –også doktorgradsprøver. Teknikken må være på plass, men minst like viktig er det å bevare åpenheten og den høytidelige stemningen.
"Det som særpreger digitale ressurser til undervisning, er at de kan gjenbrukes og deles mellom mange kolleger. Undervisning kan dermed bli bedre koordinert, og vi kan skape god progresjon i studentenes læring."
Studentinnovasjon løftes ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV). Fakultetet lyser nå ut 3 stipend på inntil 25.000 kr for studenter med kreative ideer innen design for læring og undervisning.
Undervisningsprisen for 2019 går til stipendiat Gøril Brataas, mens årets formidlingspris tildeles førsteamanuensis Lisbeth M. Brevik. Institutt for lærerutdanning og skoleforskning høstet begge prisene i år.
UiO:Norden lyser ut midler for å stimulere til aktivitet og forskning på Norden og det nordiske i en internasjonal kontekst. Utlysningen er åpen for alle som er ansatt ved UiO, og søknadene behandles fortløpende.
Under Universitetet i Oslos årsfest i Aulaen ble Professor Sigrid Blömeke, CEMO, Det utdanningsvitensskapelige fakultet tildelt UiOs forskningspris.
Forfatter og professor Tore Rem er ny direktør i forskningssatsingen UiO:Norden. Det utdanningensvitenskapelige fakultet har to prosjekter i satsningen, og ser fram til dette.
I beste fall er den et første steg i det videre arbeidet med en nasjonal strategi, skriver UV-dekan Sten Ludvigsen i en innlegg i Khrono, om «NOU 2019:12 Lærekraftig utvikling — Livslang læring for omstilling og konkurranseevne».
Dette er konklusjonen når eksamensgruppen oppnevnt av Kunnskapsdepartementet i dag presenterer sine anbefalinger om endringer i det nasjonale eksamenssystemet. Professor Sigrid Blömeke, CEMO, Det utdanningsvitensskapelige fakultet har ledet gruppen.
Sigrid Blömeke og Ronny Scherer er blant forskerne som publiserer mest i Norge. Begge er forskere ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV).
Utdanningsdirektoratet gir Det utdanningsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo oppdraget med å evaluere fagfornyelsen i skolen.
UiOs nyeste kandidatundersøkelse viser at arbeidsmarkedet for tidligere UV-studenter er svært godt og 91 prosent er i jobb innen seks måneder etter fullført grad. Kun 3 prosent oppgir at de er arbeidssøkende, noe som er lavest ved UiO.
Som student skal du lære mye. Du skal være god i å skrive oppgaver, du skal takle eksamenspress og du skal produsere jevnt med studiepoeng. Og sist, men ikke minst skal du fullføre studiet.
Oslo International Summer School in Comparative Social Science Studies samler hvert år ph.d kandidater og forelesere fra hele verden til faglig dypdykk og nettverksbygging på Blindern. Det utdanningsvitenskapelige fakultet har vært fast bidragsyter i over 25 år.