Fakultet

Vinnere av UiOs priser med blomster og pris
Publisert 3. sep. 2019 14:51

Under Universitetet i Oslos årsfest i Aulaen ble Professor Sigrid Blömeke, CEMO, Det utdanningsvitensskapelige fakultet tildelt UiOs forskningspris.

Tore Rem med bygninger i bakgrunnen
Publisert 23. aug. 2019 11:20

Forfatter og professor Tore Rem er ny direktør i forskningssatsingen UiO:Norden. Det utdanningensvitenskapelige fakultet har to prosjekter i satsningen, og ser fram til dette.

portrett at dekan Sten Ludvigsen.
Publisert 15. aug. 2019 13:23

I beste fall er den et første steg i det videre arbeidet med en nasjonal strategi, skriver UV-dekan Sten Ludvigsen i en innlegg i Khrono, om «NOU 2019:12 Lærekraftig utvikling — Livslang læring for omstilling og konkurranseevne».

Tre studenter skriver på ark
Publisert 15. aug. 2019 11:07

Dette er konklusjonen når eksamensgruppen oppnevnt av Kunnskapsdepartementet i dag presenterer sine anbefalinger om endringer i det nasjonale eksamenssystemet. Professor Sigrid Blömeke, CEMO, Det utdanningsvitensskapelige fakultet har ledet gruppen.

Bunke papirer. Foto
Publisert 8. aug. 2019 10:00

Sigrid Blömeke og Ronny Scherer er blant forskerne som publiserer mest i Norge. Begge er forskere ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV).

Elever og lærer som holder tommelen opp i et klasserom med globus. Illustrasjonsfoto
Publisert 10. juli 2019 10:04

Utdanningsdirektoratet gir Det utdanningsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo oppdraget med å evaluere fagfornyelsen i skolen.

Publisert 21. mai 2019 15:18

UiOs nyeste kandidatundersøkelse viser at uteksaminerte studenter fra UV får jobb. Kun 3 %  oppgir at de er arbeidssøkende, noe som er lavest ved UiO.

Smilende studenter på workshop. Foto
Publisert 29. apr. 2019 12:27

Som student skal du lære mye. Du skal være god i å skrive oppgaver, du skal takle eksamenspress og du skal produsere jevnt med studiepoeng. Og sist, men ikke minst skal du fullføre studiet.

Tre glade studenter som går
Publisert 26. apr. 2019 17:43

Oslo International Summer School in Comparative Social Science Studies samler hvert år ph.d kandidater og forelesere fra hele verden til faglig dypdykk og nettverksbygging på Blindern. Det utdanningsvitenskapelige fakultet har vært fast bidragsyter i over 25 år.

Portrett av Sten Ludvigsen. Foto
Publisert 5. mars 2019 08:34

Dette spør dekanene Morten Dæhlen og Sten Ludvigsen på Universitetet i Oslo om i et innlegg i Khrono, og foreslår en strategi for kollektiv og inkluderende intelligens, framfor digitaliseringsminister Astrups najonale strategi for kunstig intelligens.

Deltakere på prisutdelingen sett ovenfra. Foto
Publisert 17. des. 2018 21:05

Institutt for spesialpedagogikk tok prisene hjem i år. Undervisningsprisen for 2018 går til universitetslektor Sonia Muñoz Llort, mens årets formidlingspris tildeles professor Jan Grue.

Publisert 14. sep. 2018 16:41

Inspirerende forskerstemmer skapte entusiasme på Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Portrettfoto
Publisert 24. mai 2018 10:19

Professor Sten Ludvigsen, dekan ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, utnevnes til æresdoktor for 2018 for sin betydelige innsats for Utbildningsvetenskapliga fakulteten ved universitetet i Gøteborg.

Publisert 20. apr. 2018 14:41

Stadig flere ønsker å studere pedagogiske fag ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. apr. 2018 13:08

Det er mye studentene skal lære.  De skal blant annet være gode til å skrive oppgaver, gjøre det bra på eksamen og fullføre studieløpet.

Liten grønn plante som vokser opp av en haug mynter. Foto
Publisert 23. mars 2018 13:00

To nye forskertalentprosjekter og tre forskerprosjekter ved UV er tildelt ferske FINNUT-midler! Gratulerer!

Publisert 21. mars 2018 15:44

Dette kommer frem i en ny rapport fra Forskningsrådet som konkluderer med at forskningsmiljøet og forskningsgruppene på Det utdanningsvitenskapelige fakultet er sterkest i landet. Sammenlignet med de andre universitetene og høgskolene i Norge presterer UVs forskningsgrupper klart best samlet sett.

Publisert 7. mars 2018 08:00

NERA-kongressen arrangeres i år for 46. gang. I tre dager, 8.-10. mars, er UV-fakultetet vertskap for mer enn 600 nordiske konferansedeltagere som skal vandre mellom Helga Engs hus og Georg Sverdrups hus for å få med seg de mange innleggene.

Portretter av de fem delkaterne.
Publisert 21. des. 2017 09:53

Fem forskere fra to institutter kom gjennom opptaksnåløyet på Det utdanningsvitenskapelige fakultets nye karriereløpsprogram.

Publisert 19. des. 2017 16:00

Marte Blikstad-Balas ble tildelt prisen for fremragende formidling, mens Joshua Lawrence mottok undervisningsprisen for 2017

Portett av Gilje Og Jacobsen. Foto
Publisert 8. des. 2017 14:15

Skole-Norge satser på desentralisert kompetanseutvikling i samarbeid med universitets- og høgskolesektoren (UH-sektoren). Det skaper nye muligheter for en rekke fagmiljøer ved UiO.

Publisert 20. okt. 2017 11:02

Det var med sorg vi mottok meldingen om at vår venn og tidligere kollega Lise Vislie gikk bort 8. oktober, 84 år gammel.

Publisert 9. okt. 2017 14:26

Tirsdag den 10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse over hele verden. UV-fakultetet er intet unntak, da psykisk helse er et fremtredende tema for alle studieretningene på huset, og ikke minst for alle på et menneskelig nivå.

Publisert 31. aug. 2017 14:30

Jan-Eric Gustafsson mottar den høytidelige tittelen æresdoktor ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet for 2017.

I forelesningen sin snakket han om skolegang og kognitive ferdigheter.

Publisert 28. aug. 2017 13:42

Jan-Eric Gustafsson utnevnes til Æresdoktor og holder torsdag 31. august sin æresdoktorforelesning med tittelen Schooling and cognitive abilities.