Fakultet

Tre glade fadrar i raud UiO-T-skjorte på campus. Foto.
Publisert 19. aug. 2021 11:35

– Vi måtte faktisk seie nei til fleire, fortel koordinator Joachim Pacheco-Lie. Heile 150 ville bli fadder ved UV-fakultetet i år, dobbelt så mange som i 2019 og ein all time high.

Erik Knain. Foto.
Publisert 18. feb. 2021 18:34

–  Vi ved UV er svært godt rustet til å svare på etterspørselen etter tverrfaglighet og til å løse aktuelle samfunnsutfordringer siden utdanningsvitenskapen er grunnleggende tverrfaglig orientert, sier Erik Knain, ny prodekan for forskning ved UV.

Melanie Kirmess. Foto.
Publisert 1. feb. 2021 14:17

– Studentane skal jobbe saman i yrkeslivet, og bør difor få erfaring med å jobbe saman på tvers av studieprogram også, framhevar Melanie Kirmess. Ho er ny prodekan ved UV-fakultetet med ansvar for studiar.

Rita Hvistendahl. Foto.
Publisert 25. jan. 2021 15:21

Rita Hvistendahls varierte historie ved UiO strekker seg tilbake til begynnelsen av 90-tallet. Nå skal hun lede Det utdanningsvitenskapelige fakultet, som er inne i sitt 25. år.

Bildet kan inneholde: belysning, glødelampe, elektrisitet, lys, lyspære.
Publisert 21. des. 2020 16:20

Tre av UVs studenter vil motta støtte til sine innovasjonsprosjekter. I tillegg til økonomisk støtte får de bistand fra EngageLab til design, interaksjonsdesign og konseptutvikling. Alle prosjektene har kreative løsninger på hvordan læringssituasjoner kan endres. Gratulerer til Tony Tan (CEMO), Jayeong Song (CEMO) og Fredrik Brarud (ISP).

Bildet kan inneholde: samtale, barn, begivenhet, rom, teknologi.
Publisert 6. okt. 2020 09:29

I høst startet norske elever med nye læreplaner. Nå er den første rapporten fra forskningsprosjektet Evaluering av fagfornyelsen (EVA2020) publisert.

Bildet kan inneholde: hvit, mennesker, ungdom, kul, moro.
Publisert 14. aug. 2020 13:07

Selv om årets studiestart er preget av korona er mye likevel som før. De nye studentene er fortsatt nervøse, spente og glade i det fadderuken begynner.

Stipendiat Ole Andreas Kvamme (foto: Shane Colvin/ UV)
Publisert 29. apr. 2020 15:33

I disse dager gjøres mye digitalt –også doktorgradsprøver. Teknikken må være på plass, men minst like viktig er det å bevare åpenheten og den høytidelige stemningen.

portrett av begge dekaner
Publisert 20. mars 2020 15:54

"Det som særpreger digitale ressurser til undervisning, er at de kan gjenbrukes og deles mellom mange kolleger. Undervisning kan dermed bli bedre koordinert, og vi kan skape god progresjon i studentenes læring."