Digital akademisk skriveuke ved UV 2021

Sliter du med APA 6th? Stresser du på eksamen? Umulig å komme i gang med masteroppgaven? Å skrive gode akademiske tekster kan læres. Bli med på digitale akademiske skrivedager 22.-25.mars, og få kontroll på nerver, kildehenvisning og masteroppgaven!

Les om hvordan akademisk skriveuke 2019 gikk

Bilde sett forfra med utsnitt av person i gul genser som skriver på en bærbar PC

Foto: Unsplash/Christin Hume

Kursene som gjør deg til en bedre student

Digitale akademiske skrivedager 22.mars-25.mars tilbyr inspirerende og spennende workshops. Du får muligheten til å delta på tre interaktive workshops, et masterkurs og et studieteknikkurs via den digitale plattformen Zoom. Enten du går på bachelor eller master ved UV, skriver semesteroppgave eller leser til eksamen, vil du få utbytte av å delta.

Masterkurset holdes av professor ved IPED, Tone Kvernbekk, og studeteknikkurset holdes av instituttleder og høyskolelektor ved Bjørknes høyskole Tomas Alfred Røen. De tre interaktive workshopene ledes av erfarne studenter fra UV og Akademisk skrivesenter. Dette er et lavterskeltilbud og kursene er interaktive. 

"Jeg synes det har vært et veldig bra tilbud som er lavterskel og man får alt servert på fat. Heldigvis har jeg ok kontroll nå og er heldig som ikke blir så nervøs før eksamen."

- Ane Roalkvam Skåra, masterstudent på ISP

Workshops

Masterkurs: skriveprosessen

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med å skrive masteroppgave? Du er kanskje allerede i gang, eller gruer deg til å begynne. Å skrive masteroppgave kan føles uoverkommelig. I dette kurset får du en solid innføring i hvordan du skriver masteroppgaver innenfor pedagogiske fag. Dette er kurs ment for deg som er tidlig i prosessen (går første året på master). 

Studieteknikk

Mestrer du studiehverdagen? Det å lykkes på eksamen handler også om å mestre studiehverdagen. På denne workshopen har vi satt sammen våre beste tips og triks innen studieteknikk for deg som studerer hos oss. Du vil bli kjent med teknikker som kan hjelpe deg å konsentrere deg bedre, lese raskere og huske mer. Vel møtt til et interaktivt og nyttig kurs!

Kontroll på eksamen

Friker du ut rett før eksamen? Dette er kurset for deg som vil gjøre det bra på skoleeksamen. Du vil bli veiledet av en student med lang erfaring i eksamensskriving. Du får nyttige verktøy som du kan bruke på eksamen. Vi viser deg hvordan du strukturerer en god eksamensbesvarelse og gjør deg trygg i en eksamenssituasjon. 

Kildehenvisning og kildekritikk

Trenger du hjelp til å bli trygg på kildehenvisninga? I dette kurset skal vi jobbe med kildehenvisning i henhold til APA 6th. Vi skal lære å bruke Søk og Skriv som verktøy når vi skriver oppgaver. I tillegg skal vi jobbe med å utvise varsomhet og kildekritikk på en god måte.

Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter

Sliter du også med redegjørelse og drøfting? Dette er workshopen for deg som vil få redegjørelse under huden og bli ekspert på drøfting. Du blir veiledet av en student med lang erfaring. Vi lærer deg teknikker som hjelper deg til å skrive gode drøftingsoppgaver og hvordan du skal redegjøre i disse oppgavene.

Tid og sted for de ulike workshopene

Du kan selvfølgelig melde deg på alle kursene. Du finner link til påmelding bak hvert kurs.

Mandag 22.mars

Kl. 10.15–12.00 Kildehenvisning og kildekritikk Påmelding

Tirsdag 23.mars

Kl. 09.15–11.00 Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter Påmelding

Kl. 12.15-14.00 Masterkurs: skriveprosessen med Tone Kvernbekk Påmelding

Onsdag 24.mars

Kl. 10.15-12.00 Studieteknikkurs med Tomas Alfred Røen Påmelding

Torsdag 25.mars

Kl. 12.15-14.00 Kontroll på eksamen Påmelding

 

Påmelding stenger 18. mars

 

Et par dager før kurset starter vil du få en lenke til møterommet i Zoom. Du trenger PC, godt internett og skrivesaker. Finn deg et godt sted å sitte, noe varmt i koppen og join oss på Zoom! 

Publisert 17. mars 2018 10:17 - Sist endret 8. mars 2021 10:40