Akademiske skrivedager ved UV 2020

*Akademiske Skrivedager 2020 er foreløpig utsatt. Tiltaket gjøres for å forebygge smitte ved UiO. For mer informasjon se UiO sine sider.  Husk å vise hensyn og omsorg i disse tider.

Sliter du med å skrive oppgaver? Stresser du på eksamen? Å skrive gode akademiske tekster kan læres. Akademisk skriving er nyttig for alle, uansett om du er førsteårsstudent eller masterstudent. Meld deg på en eller flere workshoper og kom et steg nærmere A på eksamen.

Bilde sett ovenfra av fem studenter rundt et bord

Dagene som vil få deg et steg nærmere A'en

Akademiske skrivedager 30. og 31. mars tilbyr inspirerende og spennende workshops. Du får muligheten til å delta på en lærerik workshop i studieteknikk, et kurs i å skrive masteroppgave, samt tre andre interaktive workshops. Enten du går på bachelor eller master ved UV, skriver semesteroppgave eller leser til eksamen, vil du få utbytte av å delta.

Workshopen i studieteknikk holdes av høyskolelektor Tomas Alfred Røen og workshopen for masterstudenter ledes av professor Tone Kvernbekk. De andre workshopene ledes av erfarne studenter fra Akademisk skrivesenter og UV. Dette er et lavterskel tilbud og kursene er interaktive. 

"Jeg synes det har vært et veldig bra tilbud som er lavterskel og man får alt servert på fat. Heldigvis har jeg ok kontroll nå og er heldig som ikke blir så nervøs før eksamen."

- Ane Roalkvam Skåra, masterstudent på ISP

Workshops

Studieteknikk

Last ned mediefil

Mestrer du studiehverdagen? Det å lykkes på eksamen handler også om å mestre studiehverdagen. På denne workshopen har vi satt sammen våre beste tips og triks innen studieteknikk for deg som studerer hos oss. Du vil bli kjent med teknikker som kan hjelpe deg å konsentrere deg bedre, lese raskere og huske mer. Vel møtt til et interaktivt og nyttig kurs!

Masterkurs: skriveprosessen

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med å skrive masteroppgave? Du er kanskje allerede i gang, eller gruer deg til å begynne. Å skrive masteroppgave kan føles uoverkommelig. I dette kurset får du en solid innføring i hvordan du skriver masteroppgaver innenfor pedagogiske fag. 

Redegjør og drøft for bachelorstudenter

Sliter du også med redegjørelse og drøfting? Dette er workshopen for deg som vil få redegjørelse under huden og bli ekspert på drøfting. Du blir veiledet av en student med lang erfaring. Vi lærer deg teknikker som hjelper deg til å skrive gode drøftingsoppgaver og hvordan du skal redegjøre i disse oppgavene.

Kontroll på eksamen

Friker du ut rett før eksamen? Dette er kurset for deg som vil gjøre det bra på skoleeksamen. Du vil bli veiledet av en student med lang erfaring i eksamensskriving. Du får nyttige verktøy som du kan bruke på eksamen. Vi viser deg hvordan du strukturerer en god eksamensbesvarelse og gjør deg trygg i en eksamenssituasjon. 

Kildehenvisning og kildekritikk

Trenger du hjelp til å bli trygg på kildehenvisninga? I dette kurset skal vi jobbe med kildehenvisning i henhold til APA 6th. Vi skal lære å bruke Søk og Skriv som verktøy når vi skriver oppgaver. I tillegg skal vi jobbe med å utvise varsomhet og kildekritikk på en god måte. 

Tid og sted for de ulike workshopene

Du kan selvfølgelig gjerne melde deg på flere ulike kurs. Du finner link til påmelding bak hvert kurs. 

Mandag 30. mars

Kl. 10.15 – 12.00 Kontroll på eksamen (rom 233) Påmelding

Kl. 12.15 – 14.00 Redegjør og drøft for bachelorstudenter (rom 233)  Påmelding

Kl. 14.15 – 16.00 Kildehenvisning og kildekritikk (APA 6th) - grunnleggende nivå (rom U36) Påmelding

Kl. 14.15 – 16.00 Masterkurs: skriveprosessen, med professor Tone Kvernbekk (rom 234) Påmelding

 

Tirsdag 31. mars

Kl. 10.15 – 12.00 Masterkurs: skriveprosessen, med professor Tone Kvernbekk (rom U36) Påmelding

Kl. 10.15 – 12.00 Redegjør og drøft for bachelorstudenter (rom U29) Påmelding

Kl. 12.15 – 14.00 Kildehenvisning og kildekritikk (APA 6th) - for deg som har brukt APA 6th tidligere (rom 233) Påmelding

Kl. 12.15 – 14.00 Studieteknikkurs, med Tomas Røen (rom 231)  Påmelding

Kl. 14.15 – 16.00 Studieteknikkurs, med Tomas Røen (rom 231)  Påmelding

Kl. 14.15 – 16.00 Kontroll på eksamen (rom 233) Påmelding

 

Du trenger ikke å ta med noe, men kun møte opp.

 

Publisert 17. mars 2018 10:17 - Sist endret 12. mars 2020 13:23