Akademisk skriveuke ved UV 2022

Sliter du med å skrive oppgaver? Stresser du på eksamen? Å skrive gode akademiske tekster kan læres. Akademisk skriving er nyttig for alle, uansett om du er førsteårsstudent eller masterstudent. Meld deg på en eller flere workshoper og kom et steg nærmere A på eksamen.

Bilde sett forfra med utsnitt av person i gul genser som skriver på en bærbar PC

Foto: Unsplash

Kursene som gjør deg til en bedre student

Akademisk skriveuke 21. mars - 24. mars tilbyr inspirerende og spennende workshops. I løpet av uken får du muligheten til å delta på workshop i studieteknikk, kurs i å skrive masteroppgave, samt tre andre interaktive workshops. Enten du går på bachelor eller master ved UV, skriver semesteroppgave eller leser til eksamen, vil du få utbytte av å delta.

Masterkurset holdes av professor ved IPED, Tone Kvernbekk, og studeteknikkurset holdes av instituttleder og høyskolelektor ved Oslo Nye Høyskole Tomas Alfred Røen. De tre interaktive workshopene ledes av erfarne studenter fra UV og Akademisk skrivesenter. Dette er et lavterskeltilbud og kursene er interaktive. 

Workshops

Masterkurs: skriveprosessen

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med å skrive masteroppgave? Du er kanskje allerede i gang, eller gruer deg til å begynne. Å skrive masteroppgave kan føles uoverkommelig. I dette kurset får du en solid innføring i hvordan du skriver masteroppgaver innenfor pedagogiske fag. Dette er kurs ment for deg som er tidlig i prosessen (går første året på master). 

Studieteknikk

Mestrer du studiehverdagen? Det å lykkes på eksamen handler også om å mestre studiehverdagen. På denne workshopen har vi satt sammen våre beste tips og triks innen studieteknikk for deg som studerer hos oss. Du vil bli kjent med teknikker som kan hjelpe deg å konsentrere deg bedre, lese raskere og huske mer. Vel møtt til et interaktivt og nyttig kurs!

Kontroll på eksamen

Friker du ut rett før eksamen? Dette er kurset for deg som vil gjøre det bra på skoleeksamen. Du vil bli veiledet av en student med lang erfaring i eksamensskriving. Du får nyttige verktøy som du kan bruke på eksamen. Vi viser deg hvordan du strukturerer en god eksamensbesvarelse og gjør deg trygg i en eksamenssituasjon. 

Kildehenvisning og kildekritikk

Trenger du hjelp til å bli trygg på kildehenvisninga? I dette kurset skal vi jobbe med kildehenvisning i henhold til APA 6th. Vi skal lære å bruke Søk og Skriv som verktøy når vi skriver oppgaver. I tillegg skal vi jobbe med å utvise varsomhet og kildekritikk på en god måte.

Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter

Sliter du også med redegjørelse og drøfting? Dette er workshopen for deg som vil få redegjørelse under huden og bli ekspert på drøfting. Du blir veiledet av en student med lang erfaring. Vi lærer deg teknikker som hjelper deg til å skrive gode drøftingsoppgaver og hvordan du skal redegjøre i disse oppgavene.

Tid og sted for de ulike workshopene

Du kan selvfølgelig melde deg på alle kursene. Du finner link til påmelding bak hvert kurs.

Mandag 21.mars

Kl. 10.15 – 12.00 Kildehenvisning og kildekritikk. Påmelding
Kl. 10.15 – 12.00 Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter. Påmelding
Kl. 10.15 – 12.00 Kontroll på eksamen. Påmelding
Kl. 12.15 – 14.00 Studieteknikkurs med Tomas Alfred Røen. ***AVLYST***
Kl. 14.15 – 16.00 Studieteknikkurs med Tomas Alfred Røen. ***AVLYST***

Tirsdag 22.mars

Kl. 10.15 – 12.00 Kildehenvisning og kildekritikk. Påmelding
Kl. 12.15 – 14.00 Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter. Påmelding
Kl. 14.15 – 16.00 Kontroll på eksamen. Påmelding

Onsdag 23.mars

Kl. 10.15 – 12.00 Kildehenvisning og kildekritikk. Påmelding
Kl. 10.15 – 12.00 Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter. Påmelding
Kl. 10.15 – 12.00 Kontroll på eksamen. Påmelding

Torsdag 24.mars

Kl. 12.15 – 14.00 Redegjørelse og drøft for bachelorstudenter. Påmelding
Kl. 14.15 – 16.00 Masterkurs: skriveprosessen med Tone Kvernbekk. Påmelding

 

Påmelding stenger 19. mars 

Du trenger ikke å ta med noe, kun møte opp på riktig sted og riktig tidspunkt.

Publisert 21. feb. 2022 12:46 - Sist endret 18. mars 2022 08:29