Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• sjetonger-660x390 − Mye god læring i poker 12. apr. 2018 13:01

− Stigmatisering av pokerspilling kan være med å undergrave læringsfordelen poker kan ha for mange unge spillere.

• atelieroslo-660x386 Arkitekturutstilling eksperimenterer med VR- teknologi og lyd 26. feb. 2018 18:29

Utstillingseksperimentet "Skogen i huset" handler om "virtual reality" teknologi i formidlingen av digitalt skapt arkitektur. Fram til 18. mars kan du legge turen til Nasjonalmuseet - Arkitektur. Da blir du samtidig deltaker i et forskningsprosjekt.

• foto_rogde Disputas: Kristin Rogde 31. aug. 2018 12:15

Master Kristin Rogde vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. med tittelen:

Improving children's linguistic comprehension skills. A systematic review and a randomized controlled trial.

• vokse_opp-507 Å vokse opp med flere språk: Språklæring i barnehagen 19. sep. 2018 18:00

Hva kan barnehagen gjøre for å styrke språklæring for flerspråklige barn?

Møt forskere, barnehageansatte og en forfatter som forteller om hvordan barnehagen kan styrke flerspråklig læring gjennom lesing, lek og samtaler og gjennom samarbeid med foreldrene.

• grenselose-507 Det grenseløse klasserommet: Ungdom i og utenfor - og på tvers 20. sep. 2018 18:00

«Sier mer enn hundre forskningsrapporter» ble det sagt om Marte Spurklands bok Klassen. Hva skjer når Marte møter Kristinn Hegna og Kenneth Silseth som forsker på ungdom og læring?

• oslos-507 Oslos læringsliv - Oppvekst i den globale landsbyen 26. sep. 2018 18:00

Hva er oppvekst i Oslo? Gjennom romanen Tante Ulrikkes vei, fagboken De andres skole, Ungdataundersøkelsen og prosjektet Learning Lives deler Zeshan Shakar, Ingunn Marie Eriksen, Anders Bakken, Øystein Gilje og Ola Erstad historier om den globale landsbyen i et akademisk talkshow ledet av Sherin Awahab.