Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• evnerike-elever-660x380 Evnerike elever får utilstrekkelig hjelp 21. aug. 2018 15:08

En tredjedel av de som dropper ut av videregående kan være det vi kaller "evnerike elever". – Vi må bli flinkere til å finne ut hvem disse elevene er, og på et mye tidligere stadium, hevder forsker.

• sjetonger-660x390 − Mye god læring i poker 12. apr. 2018 13:01

− Stigmatisering av pokerspilling kan være med å undergrave læringsfordelen poker kan ha for mange unge spillere.

• foto_rogde Disputas: Kristin Rogde 31. aug. 2018 12:15

Master Kristin Rogde vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. med tittelen:

Improving children's linguistic comprehension skills. A systematic review and a randomized controlled trial.

• fessehaw Disputas: Fesseha Abadi Weldemichael 6. sep. 2018 12:15

Master Fesseha Abadi Weldemichael vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. med tittelen:

Integrated Functional Adult Literacy Education for Empowerment and Sustainable Development in Ethiopia. A Comparative Study of Tigray and Amhara Regions.

• vokse_opp-507 Å vokse opp med flere språk: Språklæring i barnehagen 19. sep. 2018 18:00

Hva kan barnehagen gjøre for å styrke språklæring for flerspråklige barn?

Møt forskere, barnehageansatte og en forfatter som forteller om hvordan barnehagen kan styrke flerspråklig læring gjennom lesing, lek og samtaler og gjennom samarbeid med foreldrene.

• grenselose-507 Det grenseløse klasserommet: Ungdom i og utenfor - og på tvers 20. sep. 2018 18:00

«Sier mer enn hundre forskningsrapporter» ble det sagt om Marte Spurklands bok Klassen. Hva skjer når Marte møter Kristinn Hegna og Kenneth Silseth som forsker på ungdom og læring?

• oslos-507 Oslos læringsliv - Oppvekst i den globale landsbyen 26. sep. 2018 18:00

Hva er oppvekst i Oslo? Gjennom romanen Tante Ulrikkes vei, fagboken De andres skole, Ungdataundersøkelsen og prosjektet Learning Lives deler Zeshan Shakar, Ingunn Marie Eriksen, Anders Bakken, Øystein Gilje og Ola Erstad historier om den globale landsbyen i et akademisk talkshow ledet av Sherin Awahab.