Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• samfunnsfag Korleis få elevane engasjert i samfunnsfag? 13. mai 2020 14:22

Elevar med høg fagleg sjølvtillit og som opplever at faget bidreg til deires samfunnsdeltaking er dei som legg mest innsats i samfunnsfag, syner ein ny studie. Korleis kan læraren stimulere elevane sitt engasjement for faget?

• nettundervisning – Det viktigste med nettbasert undervisning skjer på forhånd 1. apr. 2020 08:30

Som følge av koronakrisen ble all undervisning digital nærmest over natten. – Det ligger et stort potensiale i å benytte seg av varierte digitale undervisningsmetoder, men det er viktig å ha en plan, forteller forsker Greta Björk Gudmundsdottir.

• GJENNOMFØRES DIGITALT Sluttlesing - Vanja Røkkum Jahnsen 8. juni 2020 09:30

Velkommen til sluttlesing for ph.d.-kandidat Vanja Røkkum Jahnsen, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Sluttleser er Gustaf Bernhard Uno Skar, førsteamanuensis i norskdidaktikk ved NTNU.

• colourbox4538887_forside-507 AVLYST: Exploring Language Education 2020 15. juni 2020 00:00

ELE2020-konferansen søker å samle forskere som jobber med språkopplæring

• GJENNOMFØRES DIGITALT Sluttlesing - Michel Alexandre Cabot 18. juni 2020 10:30

Velkommen til sluttlesing for stipendiat Michel Alexandre Cabot, Institutt for språk, litteratur, matematikk og tolking ved Høgskulen på Vestlandet.

Sluttleser er lektor Janus Mortensen, Center for Internationalisering og Parallelsproglighed ved Københavns Universitet.

• Sluttlesing - Jennifer Maria Luoto 18. juni 2020 14:00

Velkommen til sluttlesing for stipendiat Jennifer Maria Luoto, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Sluttleser er førsteamanuensis Nils Fredrik Buchholtz, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

• GJENNOMFØRES DIGITALT Sluttlesing - Thomas Arnesen 19. juni 2020 09:00

Velkommen til sluttlesing for ph.d.-kandidat Thomas Arnesen, Høgskulen på Vestlandet.

Sluttleser er Ida Katrine R. Hatlevik, førsteamanuensis i pedagogikk ved Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

• GJENNOMFØRES DIGITALT Midtveisevaluering - Silje Kristin Gloppen 23. juni 2020 10:00

Velkommen til midtveisevaluering for ph.d.-kandidat Silje Kristin Gloppen, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Midtveisleser er professor Helen Gunter, Universitetet i Manchester.

• colourbox19675776--507px GJENNOMFØRES DIGITALT: Explorations in Ethnography, Language and Communication 8 (EELC8) 24. sep. 2020 08:00

Digital konferanse: EELC8 vil bli strømmet på Zoom. Mer informasjon om tider for programmet vil komme. Alle påmeldte vil få beskjed per epost.

Temaet for den åttende utgaven av konferansen er perspektiver på tvers av disipliner og politiske grenser.

• image CANCELLED: Guest lecture: Suresh Canagarajah 18. mai 2021 15:15

Canagarajah will hold the lecture "English as a Creole Language". The lecture is open to the public.

• img_1110 UTSATT: NORMA 20 1. juni 2021 00:00

Oppdatert: Den niende konferansen om matematikkdidaktisk forskning i Norden samler forskere, lærere og andre med interesse for matematikkutdanning i en nordisk kontekst. Konferansen er utsatt for å hindre spredning av coronaviruset, og arrangeres derfor i Oslo i juni 2021.