Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• portvokter Har norske elever like muligheter til å lære seg å lese godt? 15. okt. 2020 10:08

– Lesing og skriving er noen av de aller viktigste kompetansene å tilegne seg, både for tida i skolen og for å kunne delta i samfunnet som voksne. Ferdighetene fungerer altså som portvoktere for framtida, sier forsker Tove Stjern Frønes.

• sprokloypa Nye ressurser skal hjelpe lærere med nasjonale prøver 24. aug. 2020 07:40

– Nasjonale prøver skal være et felles utgangspunkt å drive god leseopplæring, forteller fagmiljøet bak de nasjonale prøvene i lesing. Den ferske nettsiden Språkløyper skal hjelpe lærere i arbeidet med å følge opp resultatene fra prøvene.

• GJENNOMFØRES DIGITALT Sluttlesing - Roar Bakken Stovner 20. nov. 2020 12:00

Velkommen til sluttlesing for ph.d.-kandidat Roar Bakken Stovner, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Sluttleser er Arne Jakobsen, professor ved Universitetet i Stavanger, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk.

Kontakt hovedveileder Kirsti Klette for invitasjon til zoom møtet.

• lite-eli-web Professor Eli Ottesen: Avskjedsforelesning og seminar 27. nov. 2020 13:00

Professor Eli Ottesen fratrer sin stilling for aldergrensen, og holder i den anledning sin avskjedsforelesning 27. november.

• image CANCELLED: Guest lecture: Suresh Canagarajah 18. mai 2021 15:15

Canagarajah will hold the lecture "English as a Creole Language". The lecture is open to the public.

• img_1110 UTSATT: NORMA 20 1. juni 2021 00:00

Oppdatert: Den niende konferansen om matematikkdidaktisk forskning i Norden samler forskere, lærere og andre med interesse for matematikkutdanning i en nordisk kontekst. Konferansen er utsatt for å hindre spredning av coronaviruset, og arrangeres derfor i Oslo i juni 2021.