Forskningsarrangementer

Kommende arrangementer

Tid og sted: 30. aug. 2018 14:00, Abels utsikt, 12. etg. Niels Henrik Abels hus

Professor Sylvi Stenersen Hovdenak fratrer sin stilling for aldergrensen, og holder i den anledning sin avskjedsforelesning 30. august.

Tid og sted: 14. sep. 2018 09:00 - 15:30, Georg Sverdrups hus, Universitetet i Oslo

Fagfornyelsen av Kunnskapsløftet er i gang og høsten 2020 skal de nye læreplanene være klare. Målet er å styrke utviklingen av elevenes dybdelæring og forståelse. Årets konferanse bidrar med viktige innspill til ledelse av læreplanarbeid i en internasjonal reformkontekst. Vi setter fokus på juridiske, etiske og kulturelle aspekter ved ledelsen av skolens oppdrag.

Tid og sted: 22. sep. 2018 16:30 - 18:00, Nedjma, Litteraturhuset

Foredraget tar for seg idéen om barndommens natur som pedagogisk område innen forskning på utdanning og bærekraftig utvikling.

Forsker på undervisning i ungdomsskolen: prosjektleder Kirsti Klette (t.v.) og stipendiat Roar Bakken Stovner analyserer videoopptak (foto: S. Colvin/ UV).
Tid og sted: 22. sep. 2018 18:00 - 20:00, Nedjma, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29

Hva skjer i timene på ungdomskolen? Teamet i klasseromsstudien LISA har besøkt nesten 100 lærere på åttende trinn og filmet undervisningen deres i norsk og matematikk.

How can teachers develop assessment formats and tools that help them assess students’ prior knowledge and adapt their assessment strategies to diverse students? Illustration photo of teacher talking with group of students: colourbox.
Tid og sted: 27. sep. 2018 10:00 - 14:00, auditorium 1, Helga Engs hus, University of Oslo

This one day conference addresses the aim of the ACRAS project: to develop methods of culturally responsive assessment, which allow for differentiation and the contextualisation of learning in a culturally appropriate manner.