DIFO-podden

DIFO-podden er DIFO-emnenes egen podcast, ledet av Marte Blikstad-Balas, som samtaler med utvalgte gjester om temaer relevant for alle som tar emnene, tenker å ta emnene eller som rett og slett bare er interessert i pedagogikk og didaktisk forskningsmetode.

DIFO-podden

Episoder

 • Episode 6: Analysepraksis - hva er det? Med Inga og Marte

  Marte og Inga forklarer hva «analysepraksis» er og hvorfor denne praksisformen  - med praksis på campus - er en del av DIFO-emnet. 

 • Episode 5: Tekstanalyse med Sara

  Marte har hatt begrenset tilgang til forskere i det siste grunnet korona, men har klart å skaffe en sporty og dyktig tekstforsker i Sara Blikstad Nyegaard som stiller opp i denne #korona-spesial utgaven av DIFO-podden. De snakker om hva tekstanalyse er, hvordan man kan bruke det, fordeler og ulemper med metoden. "Fun fact": episoden er spilt inn på et kott, siden Blindern er "off limits". ​

 • Episode 4: Intervjuer med Joke

  Marte og Joke snakker om intervjuer og når det kan være lurt å bruke intervju i en masteroppgave. Joke deler erfaringer fra flere av sine intervjustudier og kommer med praktiske tips til deg som vurderer å gjennomføre intervjuer i forskningsdesignet ditt. Episoden er produsert av Magnus Heie, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

 • Episode 2: Statistikk med Simen

  Marte snakker med stipendiat Simen Sørbøe Solbakken om boka han har skrevet i statistikk, om hvorfor alle bør kunne (i hvert fall litt) statistikk, hva slags problemstillinger som kan besvares med for eksempel en spørreundersøkelse og ikke minst litt om, hva ulike statistiske begreper betyr. Episoden er produsert av Magnus Heie, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

 • Episode 3: Observasjon med Inga

  Marte snakker med førsteamanuensis Inga Staal Jenset om hvordan det er å forske med kvalitative metoder - med spesielt vekt på observasjon. Inga fremhever noen av de største utfordringene ved kvalitative metoder. På tampen av samtalen glemmer vi et kjempeviktig poeng om utvalgsproblematikk, men heldigvis (for dere) løp vi tilbake til studio og forklarte det også! Episoden er produsert av Magnus Heie, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

 • Episode 1: Velkommen til DIFO-podden

  I denne episoden snakker emneansvarlig Marte med den tidligere DIFO-studenten Celine Iversen. Vi snakker om hva slags emne dette er, litt om pensum, hvordan det er å skrive master og hvordan velge problemstillinger og metoder, hvordan det har gått med tidligere studenter på eksamen, og så videre. Dette er rett og slett en myk start på hele emnet. Episoden er produsert av Magnus Heie, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

Abonner på DIFO-podden

Abonner direkte på DIFO-poden fra iTunes

Abonner direkte på DIFO-poden fra Spotify