DIFO-podden

DIFO-podden er DIFO-emnenes egen podcast, ledet av Marte Blikstad-Balas, som samtaler med utvalgte gjester om temaer relevant for alle som tar emnene, tenker å ta emnene eller for alle dere som rett og slett bare er interessert i pedagogikk og didaktisk forskningsmetode.

DIFO-podden

Episoder

 • Episode 1: Forskningsdesign

  I den første episoden av DIFO-podden snakker Marte med førsteamanuensis Cecilie Dalland fra Oslomet om hva et forskningsdesing er, og hva an må tenke på når man skal komme i gang med masteroppgaven sin.

 • Episode 7: Analyse av intervjuer - med Arnfinn Midtbøen

  Marte og Arnfinn snakker om hvordan man kan systematisere, transkribere og ikke minst analysere intervjudata. Arnfinn har  kommer med mange spennende eksempler  og konkrete tips fra ulike intervjustudier han har vært med på, inkludert studier der intervjudata kombineres med andre metoder. Hva som skiller gode intervjuanalyser fra de litt mindre gode, og hva slags "feller" du som masterstudent må prøve å unngå å gjøre med intervjudata blir også et tema.

 • Episode 6: Analysepraksis - hva er det? Med Inga Staal Jenset og Marte Blikstad-Balas

  Marte og Inga forklarer hva «analysepraksis» er og hvorfor denne praksisformen - med praksis på campus - er en del av DIFO-emnet.

 • Episode 5: Tekstanalyse med Sara Blikstad Nyegaard

  Marte har hatt begrenset tilgang til forskere i det siste grunnet korona, men har klart å skaffe en sporty og dyktig tekstforsker i Sara Blikstad Nyegaard som stiller opp i denne #korona-spesial utgaven av DIFO-podden. De snakker om hva tekstanalyse er, hvordan man kan bruke det, fordeler og ulemper med metoden. "Fun fact": episoden er spilt inn på et kott, siden Blindern er "off limits". ​

 • Episode 4: Intervjuer med Joke Dewilde

  Marte og Joke snakker om intervjuer og når det kan være lurt å bruke intervju i en masteroppgave. Joke deler erfaringer fra flere av sine intervjustudier og kommer med praktiske tips til deg som vurderer å gjennomføre intervjuer i forskningsdesignet ditt. Episoden er produsert av Magnus Heie, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

 • Episode 2: Statistikk med Simen Sørbøe Solbakken

  Marte snakker med stipendiat Simen Sørbøe Solbakken om boka han har skrevet i statistikk, om hvorfor alle bør kunne (i hvert fall litt) statistikk, hva slags problemstillinger som kan besvares med for eksempel en spørreundersøkelse og ikke minst litt om, hva ulike statistiske begreper betyr.

 • Episode 3: Observasjon med Inga Staal Jenset

  Marte snakker med førsteamanuensis Inga Staal Jenset om hvordan det er å forske med kvalitative metoder - med spesielt vekt på observasjon. Inga fremhever noen av de største utfordringene ved kvalitative metoder. På tampen av samtalen glemmer vi et kjempeviktig poeng om utvalgsproblematikk, men heldigvis (for dere) løp vi tilbake til studio og forklarte det også!

Abonner på DIFO-podden

Abonner direkte på DIFO-poden fra iTunes

Abonner direkte på DIFO-poden fra Spotify