Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• Liten jente med høreapparat Bedre støtte til barn med nedsatt hørsel er viktig for livskvaliteten 22. mars 2022 08:37

Vår evne til å kommunisere med andre er en viktig forutsetning for å bygge relasjoner og å lykkes både i skole og arbeid. Men for barn som bruker høreapparat kan det være vanskeligere å utvikle gode kommunikasjonsferdigheter. Ny forskning viser hvordan dette kan påvirke både deres språkutvikling og livskvalitet.

• Liten gutt leker med spillkort. Autistiske småbarn kan ha større ordforråd enn man tror 21. feb. 2022 08:52

Mange autistiske barnehagebarn strever med språk. Men nå viser ny forskning at man kan undervurdere disse barnas språkkunnskaper hvis man bare undersøker ordforrådet deres i én setting.

Ingen planlagte arrangementer