Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• 507fattigdomcolourbox14433883 Sosial bakgrunn og fattigdom påvirker barns læring 16. jan. 2019 09:04

Forskere ved Institutt for spesialpedagogikk ser at lav sosial bakgrunn og fattigdom har en direkte påvirkning på skoleprestasjoner og leseutvikling over tid. I tillegg ser de at læringsutbyttet også påvirkes indirekte på grunn av blant annet høyere skolefravær.

• 507dsc_erc ERC-millioner til forskning på sosial ulikhet og skoleprestasjoner 29. nov. 2018 12:02

Professor Henrik Daae Zachrissons prosjektidé om sosial ulikhet, barns språkutvikling og skoleprestasjoner er så god at Det europeiske forskningsrådet (ERC) gir 18,5 millioner kroner i form av det prestisjetunge stipendet ERC Consolidator Grant.

Ingen planlagte arrangementer