Aktuelt

Aktuelle saker

 • Kvinne som regner på en tavle. Foto UV-professor blir nestleder for ny forskerskole 20. jan. 2022 14:50

  – Behovet for realfagskompetanse i samfunnet vårt har aldri vært større, sier professor Doris Jorde som blir nestleder for Agders og landets nye forskerskole i matematikk- og naturfagdidaktikk.

 • Ung farga kvinne som står utanfor ei gruppe andre unge. Foto Podkast: Har norske lærarar fått berøringsangst for rasisme? 20. jan. 2022 10:35

  Dei siste åra har erfaringsforteljingane om rasisme eksplodert i offentlegheita, men mange lærarar er usikre på korleis dei skal snakke med elevane om temaet. Somme har fått nok av det såkalla krenkingshysteriet, andre er opptatt av å ikkje trø feil.

 • Gruppe mennesker i møte Vil du bli læringsassistent? 19. jan. 2022 13:59

  Vil du bidra til et godt faglig læringsmiljø?

  Institutt for spesialpedagogikk søker læringsassistenter som skal hjelpe til med undervisningen våren og høsten 2022.

 • Krystallkule Stiller store spørsmål – og får svar 11. jan. 2022 15:38

  Det IPED baserte nettstedet EduFutures kikker dypt inn i pedagogikkens krystallkule. Konsekvensene av Covid 19 på de unges utdanning har aktualisert behovet for gode fremtidsrefleksjoner ytterligere. Det har også UNESCO merket seg.

 • Illustrasjonsbilde fra Colourbox. CEMO-forskere på liste over de som publiserer mest i Norge 7. jan. 2022 09:09

  Professor Ronny Scherer og senterleder Sigrid Blömeke ved CEMO er på listen over de 500 forskerne som har publisert mest i perioden 2017-2020.

Arrangementer

 • Bildet kan inneholde: mikrofon, menneskelig, gest, offentlig adresse system, samfunnet. Faglig frokost: Fornying av eksamen i skolen 11. feb. 2022 08:15

  Det utdanningsvitenskapelige fakultetet og FIKS inviterer til faglig frokost om fornying av eksamen.  Fagmiljøet ved UiO:Norden-prosjektet Den nordiske utdanningsmodellen (NordEd) ved Institutt for pedagogikk og bidragsytere fra Center for Educational Measurement (CEMO) og Universitetet i Sør-Øst-Norge utfordrer den nye politiske ledelsen i Kunnskapsdepartementet på hvordan de vil fornye eksamen.

 • Event image Nordic schools during COVID-19: lessions learned 17. feb. 2022 15:00

  Perspectives from Nordic researchers, politicians and school leaders.