Besøksadresse
Helga Engs hus
(kart)
Sem Sælands vei 7
0371
OSLO
Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangementer som er i tråd med satsingens strategi.
Norges forskningsråd har nå lyst ut nye midler på programmet Offentlig sektor PhD. Institutt for pedagogikk er interessert i å komme i kontakt med offentlige virksomheter som har ansatte som vurderer å ta en doktorgrad innen våre forskningsområder.
– Med et like høyt antall tilsettinger som i toppåret 2015 bidrar også 2016 til en historisk styrking av virksomheten ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, sier instituttleder Rita Hvistendahl.
CEMO planlegger et splitter nytt masterprogram med oppstart i 2018, dersom senteret får finansiering til det. Programmet skal utdanne eksperter for et arbeidsmarked med behov for kunnskap om vurdering og evaluering.
Med Erasmus+ kan både studenter og ansatte dra ut i Europa for å bygge nettverk og lære mer om faget sitt – og seg selv.
I konkurranse med mange andre sterke søkere fikk Johan Braeken fra CEMO nylig midler til å gjennomføre et prosjekt som tar utgangspunkt i å måle og modellere ulike utviklingsmønstre.
Dekan Sten Ludvigsen, forskningsdekan Helge Strømsø og studiedekan Jon Magne Vestøl er klar til å starte sin dekanperiode ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.
Rundt 13 prosent på ungdomstrinnet får i dag spesialundervisning. – Da er det alarmerende at kvaliteten på spesialundervisningen ikke får langt større oppmerksomhet og prioritet, sier professor Monica Melby-Lervåg.
Kunnskapsbanken for universitets- og høyskolepedagogikk (KUPP) er et nyutviklet nettbasert tilbud til de som ønsker å styrke kompetansen sin innen undervisning og læring i høyere utdanning.
Monica Melby-Lervåg tildeles i år prisen for fremragende formidling, mens Øistein Anmarkrud fikk undervisningsprisen ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.
Professor emeritus Jørgen Frost ved Institutt for spesialpedagogikk forteller historien om Lise, Espen og Teodor som i femte klasse fikk spesialundervisning for første gang.
Faglig enhet for universitetspedagogikk (FUP) markerte sitt 50-årsjubileum med et innholdsrikt seminar om pedagogisk utvikling som et institusjonelt ansvar 2.desember 2016.
– Skal inkludering lykkes må også den nødvendige kompetansen for å møte mangfold være inkludert i elevenes rettigheter, sier professor Sven Nilsen.
Resultatene fra TIMSS og PISA lanseres 29. november og 6. desember. Men hva er egentlig forskjellene mellom dem? Og hva kan undersøkelsene fortelle oss?
Denne uka ble det klart at professor og instituttleder Ola Erstad er valgt inn som leder for Scientific Advisory Committee i det prestisjetunge Science Europe. Samtidig kom beskjeden om at professor Bjørn Stensaker er valgt inn i det nye styret ved det Nobel-tunge Karolinska Institutet i Stockholm.
Stipendiat Ragnhild Engdal Jensen ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ble tildelt prisen for beste poster.
– Jeg er opptatt av hvordan vi kan bedre kunnskapen som trengs ute i skolesystemet, sier professor Sol Lyster.
Førsteamanuensis Hans Christian Arnseth holdt denne måneden innlegg på Ungdatakonferansen 2016 om vennskap, digital kompetanse og ungdoms bruk av bildedeling.
Joshua Lawrence er ansatt som ny førsteamanuensis ved Institutt for pedagogikk innenfor områdene kvantitativ metodologi og pedagogisk psykologi. – Vi er svært tilfredse med å ha fått på plass en særdeles dyktig og dedikert fagmann, sier instituttleder Ola Erstad.
Utdanning av skoleledere har fått økt oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt de siste 20 årene. Nå lanseres et temanummer av Acta Didactica Norge der søkelyset rettes mot skolelederutdanning og ledelsesutvikling i skolen.
Professor Solveig-Alma Halaas Lyster ble hyllet med en forelesningsrekke i et fullsatt auditorium fredag 11. november. Det " take-home-message"- som gikk igjen i de fleste forelesningene var: Jo tidligere hjelp - desto bedre effekt.
Forskningsrådet - Bedre helse og livskvalitet (BEDREHELSE) har innvilget 15 millioner til forskning på stammebehandling av barnehagebarn. Prosjektets tittel er "Effective Stuttering Treatment (EST)"
Miller er en internasjonalt anerkjent foredragsholder som var invitert av Institutt for Spesialpedagogikk for å diskutere temaene inkludering, motivasjon og myter om autismespekterforstyrrelser