Aktuelle saker

• dsc_2425 FIKS øker bemanningen og engasjerer skoleledere 2. okt. 2019 13:43

Nå ønsker vi i FIKS å øke bemanningen nok en gang. Vi søker inntil tre skoleledere som kan bruke 10-20% av sin arbeidstid på implementering av fagfornyelsen i andre kommuner eller fylkeskommuner enn sin egen gjennom arbeid i FIKS.

• september_nettside_maneden-som-har-gatt Måneden som har gått 30. sep. 2019 12:13

September har vært påvirket av det digitale i FIKS. Høstens første faglige frokost handlet om det digitale klasserommet, kunnskapsbasen er oppdatert med informasjon om digitalisering og GEPP-rapporten om digitale en-til-en-klasserom er i stadig utvikling. Les videre for mer om dette og resten vi har gjort i september!

• august_fiks_nyhetsbrev Måneden som har gått 30. aug. 2019 15:38

Det har vært stor aktivitet i og rundt FIKS i august. Nye partnerskap er etablert, vi har utvidet staben og oppdatert nettsidene våre.

• dsc04236 FIKS ønsker alle skoler lykke til med skolestart 16. aug. 2019 14:27

Oppstart av et nytt skoleår er spennende og utfordrende for både lærere, skoleledere og elever. FIKS ønsker alle skoler lykke til med skolestart.

• arendalsuka_bat Følg FIKS på Arendalsuka 13. aug. 2019 11:53

Sammen med en rekke andre forskere fra UiO deltar faglig leder for FIKS på Arendalsuka. Øystein Gilje deltar både i hovedprogrammet og i en debatt om teknologi i skolen, arrangert av STATPED.

Arrangement

• sosial-ulikhet_frokost4 Faglig frokost: Sosial ulikhet i skolen 18. okt. 2019 08:15

Foreldres økonomi, utdanning og yrke har stor betydning både for elevers skoleprestasjoner og utdanningsvalg. Familiebakgrunn bestemmer også hvor ungdom vokser opp, noe som fører til sosiale forskjeller mellom skolene. Forskjellene er spesielt store i Oslo. Hvorfor er det slik? Utjevnes forskjellene over tid? Vi inviterer til faglig frokost om sosial ulikhet i skolen med eksempler og forskning fra Osloskolen.

• uv_skaperverksted_660 Faglig frokost: Skaperverksted i skolen: Nye muligheter for programmering og kreativ læring 22. nov. 2019 08:15

Hvordan kan vi undervise og hjelpe elever til å bli kreative og skapende? Det utdanningsvitenskapelige fakultet og FIKS inviterer til faglig frokost med eksempler, refleksjon og diskusjon om skaperverksteder som metode i undervisning.