Aktuelle saker

• Bilde av deltagere på studietur FIKS på studietur til Paris med Oslo kommune 13. mai 2022 09:55

To rektorgrupper i Oslo kommune besøker OECD og UNESCO denne uka. De har invitert Bjørn Bolstad, seniorrådgiver i FIKS, med på denne turen.

• Bildet kan inneholde: organisme, font, sirkel, diagram, merke. Larviksmodellen - dekomp 2.0? 12. mai 2022 17:28

Det siste skoleåret har FIKS samarbeidet på nye måter om digitalisering med Larvik kommune. Med faglig tyngde fra flere fakulteter ved UiO har FIKS laget fem workshoper for 500 lærere i Larvik i samarbeid med 35 digitalpedagoger.

• Bilde av gjestene i podcasten Podkast: Det digitale skiftet i klasserommet: – Aldri vært morsommere å være lærer 2. mars 2022 09:11

En iPad til hver elev skaper skrekk og uro blant noen, nysgjerrighet og kreativitet blant andre. Hvilke nye muligheter får læreren, og hva blir borte på veien?

• Elever med hver sin pc sittende ved pulten. Fornying av eksamen - en samleside 18. feb. 2022 15:32

I uke 6 satte NordEd og FIKS fokus på fornying av eksamen i norsk skole. Gjennom et webinar, en podkast og en faglig frokost fikk vi innspill om eksamen fra praktikere, forskere og myndighetene. På denne siden har vi samlet opptakene fra denne temauka tidlig i februar.

• Kvinnelig student med PC. Foto Podkast: Eksamen avlyst, igjen? 3. feb. 2022 16:27

Mange lærere, skoleledere og lærerutdannere har etterlyst endringer av eksamensformene. Ellers er det ikke mulig å gjennomføre fagfornyelsen, mener de. Vil våren 2022 gi skolene en gylden mulighet til å teste ut nye vurderingsformer?