Veiledende retningslinjer om arbeidsplikt for stipendiater

Fakultetet har utarbeidet veiledende retningslinjer for bruk av stipendiaters arbeidsplikt

  • En stipendiats som er ansatt i en 4-årig stilling har 25 % pliktarbeid hvert år, noe som tilsvarer 424 timer i året. Stipendiaten avtaler med enhetsleder og veileder tidlig etter ansettelse hvordan arbeidsplikten skal fordeles i løpet av fire år. Det første året bør stipendiaten i samarbeid med veileder sette opp en plan for arbeidet med forskerkurs, seminardeltakelse og avhandling.
  • Det skal være årlige oppfølgingsmøter mellom stipendiat og instituttleder/ forskningsleder/ forskerutdanningskoordinator, gjerne som medarbeidersamtaler og oppfølginge av stipendiatens framdriftsrapport. Veileder og forskerutdanningskoordinator har et felles ansvar for å sikre at stipendiaten ikke arbeider mer enn det er rom for i opptaksperioden, og se til at arbeidsplikten faller rimelig ut i forhold til arbeidsbyrde og stipendiatens kompetanseområder.
  • Pliktarbeidet bør fordeles mellom undervisning og administrasjon, f.eks. forskningsprosjekter, undervisning og sensurarbeid, veiledning, og forskergruppeadmibistrasjon. Stipendiatens undersvisningsplikt kan omfatte oppgaver både innenfor og utenfor eget forskningsfelt. Arbeidsplikten dekkes etter avtale med stipendiatens tjenestested og skal registreres i stipendiatens arbeidsplan.
  • Enhetsleder bør sikre at stipendiatens arbeidsplikt i større grad dekker samme felt over flere år. Arbeidsplikten bør ikke spres over for mange oppgaver. 
  • En stipendiat som skal veilede en masterstudent eller gjennomføre et sensurarbeid for førstse gang, bør gjøre dette i samarbeid med en fast vitenskapelig ansatt. Det bør også legges til rette for at stipendiaten får tilbakemelding på gjennomført undervisning.
Publisert 17. aug. 2015 17:57 - Sist endret 26. apr. 2022 16:38