
Professor Hans-Magne Eikeland døde 1. april, 93 år gammel. Les Thor Arnfinn Klevens minneord til en kjær kollega som har betydd mye for den faglige utviklingen ved PFI (Pedagogisk forskningsinstitutt).
Professor Hans-Magne Eikeland døde 1. april, 93 år gammel. Les Thor Arnfinn Klevens minneord til en kjær kollega som har betydd mye for den faglige utviklingen ved PFI (Pedagogisk forskningsinstitutt).
Magna Charta Observatory arbeider for å ivareta og beskytte grunnleggende universitetsverdier, blant annet akademisk frihet. Nå er professor Inga Bostad invitert til å bli en del av Magna Charta Council for de neste fire årene.
Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at professor emeritus Jon Lauglo brått var gått bort den 17. mars i en alder av 76 år.
– En mastergrad i pedagogikk, studieretning «Kommunikasjon, design og læring (KDL)» kan fort være nøkkelen til en trygg og interessant jobb i et felt som har kommet for å bli.
Mastergradsstudiet i pedagogisk psykologi ved institutt for pedagogikk betyr faglige utfordringer og gode jobbmuligheter. Legg til en stor dose samfunnsnytte, og utdanningsvalget burde være enkelt.
Kan pedagogikken gjøre verden til et bedre sted? Den splitter nye mastergradsretningen i pedagogikk, "Utdanning, danning og oppvekst (UDO)", vil få studentene til å tenke annerledes og nytt om pedagogiske spørsmål.
Ønsker du å studere mennesket i organisasjonen og samtidig ha gode muligheter for å få deg relevant jobb etter studiet? Da er den nye studieretningen "Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet" (KULA) på masteren i pedagogikk stedet å være.
Nordens gode plassering på de fleste samfunnsstatistikker har ført til en økende interesse for hvordan vi organiserer samfunnene. Nå skal de nordiske utdanningssystemene under lupen.
Professor Arne Lervåg har sittet i det regjeringsoppnevnte utvalget som har sett på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanningsløp. Utvalget leverte utredningen 1. februar.
Mange mener at den tradisjonelle forelesningen må suppleres med undervisningsformer som setter studentene mer i sentrum. På pedagogikkemnet "Skole, danning og didaktikk" har man gjort alvor av det.
Høsten 2019 er det klart for oppstart av et nytt studieopplegg for master i pedagogikk. Dermed er oppgraderingen av studieløpet fra bachelor til mastergrad vel i havn.
Torsdag 15. november var det duket for storfint jubileumsseminar ved institutt for pedagogikk. Med en god blanding av faglige foredrag, kunstavdukning og paneldiskusjon, lekkert pakket inn i stemningsfull musikk og velgjørende dråper i glasset, ble det en ettermiddag en ekte jubilant verdig.
Tar du mastergrad ved Institutt for pedagogikk og synes at studentgruppen din burde besøke en annen institusjon? Nå kan dere søke om støtte til akkurat det.
Det har dukket opp en helt ny gruppe inspiratører på Helga Engs hus. De kaller seg "ped-verter" og står klare med åpne armer allerede i bakken opp fra t-banen.
Temaet for Forskningstorget 2018 er "oppvekst". Institutt for pedagogikk samarbeider med Realfagsbiblioteket ved UiO, og stiller i år med med to boder der barn og ungdoms skaperevne står i sentrum.
I et intervju med bladet "Forskerforum" tar professor i høyere utdanning Peter Maassen til orde for en løsere binding mellom stat og universitet. Han møter imidlertid motstand fra flere hold.
Storsatsingen UiO:Norden har som mål å frembringe kunnskap om de nordiske landenes historiske forutsetninger, utfordringer, paradokser og framtidsmuligheter. I de kommende åra er det blant annet "den nordiske barndommen" som skal settes under lupen.
– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.
En ny NIFU rapport undersøker erfaringene med ulike studentsentrerte tilnærminger i høyere utdanning. Rapporten er skrevet i samarbeid med forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO.
Tone Kvernbekk satte studentutveksling inn i en lang historisk tradisjon. Hjemvendte studenter fortalte om opplevelser for livet. En koselig ettermiddag i Helga Eng kjelleren med pizza, forfriskninger, foredrag og summestasjoner, satte mange UV-studenter på utvekslingssporet.
PIA-dagen er dagen da tidligere IPED-studenter kommer tilbake til "sine egne" for å snakke om hvilke muligheter pedagoger har i arbeidslivet, og for å dele erfaringer og tips til jobbsøkeprosessen. Fagutvalget kan melde om nok et vellykket arrangement.
Studenter i Master of Philosophy in Higher Education har vært i Brüssel. Et av målene var å besøke "The Guild".
Professor Arne Lervåg er utnevnt som medlem i utvalget som skal se på kjønnsforskjeller i skolen.
Kan studenter få en mer internasjonal studiehverdag selv om de ikke reiser?
Malene C. W. Fjeller har fått seg jobb i Finansdepartementet som HR-rådgiver. – Studiet og praksisoppholdet hadde nok større betydning for min vei videre enn jeg hadde trodd, sier Fjeller. Nå tar 29-åringen selv i mot nye praksisstudenter fra Universitetet i Oslo.