Aktuelle saker

Publisert 19. sep. 2018 15:42

Det har dukket opp en helt ny gruppe inspiratører på Helga Engs hus. De kaller seg "ped-verter" og står klare med åpne armer allerede i bakken opp fra t-banen.

Publisert 7. sep. 2018 16:55

Temaet for Forskningstorget 2018 er "oppvekst". Institutt for pedagogikk samarbeider med Realfagsbiblioteket ved UiO, og stiller i år med med to boder der barn og ungdoms skaperevne står i sentrum.

Publisert 7. sep. 2018 14:32

I et intervju med bladet "Forskerforum" tar professor i høyere utdanning Peter Maassen til orde for en løsere binding mellom stat og universitet. Han møter imidlertid motstand fra flere hold.

Publisert 1. juni 2018 17:18

Storsatsingen UiO:Norden har som mål å frembringe kunnskap om de nordiske landenes historiske forutsetninger, utfordringer, paradokser og framtidsmuligheter. I de kommende åra er det blant annet "den nordiske barndommen" som skal settes under lupen.

Publisert 26. feb. 2018 15:21

– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.

Publisert 29. jan. 2018 12:59

En ny NIFU rapport undersøker erfaringene med ulike studentsentrerte tilnærminger i høyere utdanning. Rapporten er skrevet i samarbeid med forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO.

Publisert 22. jan. 2018 16:42

Tone Kvernbekk satte studentutveksling inn i en lang historisk tradisjon. Hjemvendte studenter fortalte om opplevelser for livet. En koselig ettermiddag i Helga Eng kjelleren med pizza, forfriskninger, foredrag og summestasjoner, satte mange UV-studenter på utvekslingssporet.

Publisert 9. nov. 2017 14:18

PIA-dagen er dagen da tidligere IPED-studenter kommer tilbake til "sine egne" for å snakke om hvilke muligheter pedagoger har i arbeidslivet, og for å dele erfaringer og tips til jobbsøkeprosessen. Fagutvalget kan melde om nok et vellykket arrangement.

Publisert 2. okt. 2017 15:45

Studenter i Master of Philosophy in Higher Education har vært i Brüssel. Et av målene var å besøke "The Guild".

Publisert 14. sep. 2017 11:26

Professor Arne Lervåg er utnevnt som medlem i utvalget som skal se på kjønnsforskjeller i skolen.

Publisert 18. aug. 2017 12:58

Kan studenter få en mer internasjonal studiehverdag selv om de ikke reiser?

Publisert 13. juni 2017 15:39

Malene C. W. Fjeller har fått seg jobb i Finansdepartementet som HR-rådgiver. – Studiet og praksisoppholdet hadde nok større betydning for min vei videre enn jeg hadde trodd, sier Fjeller. Nå tar 29-åringen selv i mot nye praksisstudenter fra Universitetet i Oslo.

Publisert 18. apr. 2017 17:31

Praksisperioder er for mange en kjærkommen del av studiet. Man blir noen arbeidslivserfaringer rikere, og så får man satt den teoretiske verdenen litt mer i system.

Publisert 3. apr. 2017 16:12

Professor Fengshu Liu ved Institutt for pedagogikk er tildelt The George Bereday Annual Best Article Award 2016 for artikkelen The Rise of the “Priceless” Child in China.

Publisert 8. mars 2017 15:56

Institutt for pedagogikk har oppgradert bachelorgraden sin. Resultatet er en ny og mer studentvennlig grad.

Publisert 26. jan. 2017 12:47

Norges forskningsråd har nå lyst ut nye midler på programmet Offentlig sektor PhD. Institutt for pedagogikk er interessert i å komme i kontakt med offentlige virksomheter som har ansatte som vurderer å ta en doktorgrad innen våre forskningsområder.

Publisert 21. des. 2016 11:12

Kunnskapsbanken for universitets- og høyskolepedagogikk (KUPP) er et nyutviklet nettbasert tilbud til de som ønsker å styrke kompetansen sin innen undervisning og læring i høyere utdanning.

Publisert 15. des. 2016 12:27

Faglig enhet for universitetspedagogikk (FUP) markerte sitt 50-årsjubileum med et innholdsrikt seminar om pedagogisk utvikling som et institusjonelt ansvar 2.desember 2016.

Publisert 25. nov. 2016 18:35

Denne uka ble det klart at professor og instituttleder Ola Erstad er valgt inn som leder for Scientific Advisory Committee i det prestisjetunge Science Europe. Samtidig kom beskjeden om at professor Bjørn Stensaker er valgt inn i det nye styret ved det Nobel-tunge Karolinska Institutet i Stockholm.

Publisert 23. nov. 2016 17:32

Førsteamanuensis Hans Christian Arnseth holdt denne måneden innlegg på Ungdatakonferansen 2016 om vennskap, digital kompetanse og ungdoms bruk av bildedeling.

Publisert 21. nov. 2016 17:25

Joshua Lawrence er ansatt som ny førsteamanuensis ved Institutt for pedagogikk innenfor områdene kvantitativ metodologi og pedagogisk psykologi.  – Vi er svært tilfredse med å ha fått på plass en særdeles dyktig og dedikert fagmann, sier instituttleder Ola Erstad.

Publisert 4. okt. 2016 17:03

Pedagogikkstudentene gjør det bra på arbeidsmarkedet. Tendensen har vært der i flere år, og den ser ut til å holde seg.

Publisert 19. sep. 2016 11:08

I flere tiår har Groruddalen blitt fremstilt som et sted med mange utfordringer, og siden 2006 har Groruddalsatsingen hatt som ett av sine hovedmål å bedre oppvekstvilkårene for barn og unge.

Publisert 26. aug. 2016 11:14

Doktorgradsstudent Klára Záleská har hatt Erasmus-opphold ved Institutt for pedagogikk. – Alle bør benytte seg av muligheten til å dra ut!

Publisert 14. juni 2016 17:31

Siden medio mai har IPED vært vertskap for studenter i grafisk design fra University of Tennessee - Knoxville. Mål: Å i samarbeid med egne studenter fra "Kommunikasjon, design og lærings"- masteren, utarbeide forslag til hvordan det nye Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal nå ut til nye brukergrupper.