Aktuelle saker

Universitetsbygning.Foto.
Publisert 8. okt. 2021 16:18

Professor Peter Maassen ved Institutt for pedagogikk er invitert til å lede ekspertpanelet som skal evaluere det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Pretoria, Sør-Afrika.

Avisutklipp. Foto.
Publisert 8. sep. 2021 17:44

Klassekampen melder om at 32 lærere ved Knarvik videregående skole har sendt brev til Vestland fylkeskommune med bønn om fysiske læremidler. Skolen deres er nemlig i ferd med å bli heldigital.

Bildet kan inneholde: panne, briller, visjon omsorg, smil, skjorte.
Publisert 26. aug. 2021 15:39

Professor Ola Erstad ved institutt for pedagogikk har vært hovedforeleser på den store EARLI konferansen 2021. Konferansen samler store deler av utdanningseuropa.

Studenter rundt et bord. Foto.
Publisert 9. feb. 2021 07:53

Dette er pedagogenes tiår, sier Lasse Hamre, direktør for forretningsutvikling i Task. Bedrifter og arbeidsplasser må til stadig tenke på utvikling, og for å henge med i endringene trenger de en pedagog!

Utklipp av møte i zoom. Foto.
Publisert 5. feb. 2021 19:09

I nyeste nummer av Universitas forteller sentrale fagpersoner om hvordan de opplever overgangen fra fysisk til digital undervisning. En av dem er vår egen Kirsten Sivesind, som også har forsket litt på det nye.

Jordklod med menneskefigurer rundt. Illustrasjon.
Publisert 29. juni 2020 14:07

Masterstudiet i «høyere utdanning» ved IPED har samarbeidet med University of Iowa om digital internasjonalisering  i snart fem år. Mulighetene som ligger i den nye teknologien har blitt belyst, samtidig som man har pekt nese til et virus.

Bildet kan inneholde: produkt, teknologi, elektronisk apparat, laptop, datamaskin.
Publisert 17. juni 2020 22:54

Når et virus først skulle slå ut alt av ordinært undervisnings- og eksamensopplegg ved UiO, så er det trygt å vite at de tekniske løsningene var der, og at man får til mye når man går på med åpent sinn og når alle drar i flokk.