Aktuelle saker

Studenter rundt et bord. Foto.
Publisert 9. feb. 2021 07:53

Dette er pedagogenes tiår, sier Lasse Hamre, direktør for forretningsutvikling i Task. Bedrifter og arbeidsplasser må til stadig tenke på utvikling, og for å henge med i endringene trenger de en pedagog!

Utklipp av møte i zoom. Foto.
Publisert 5. feb. 2021 19:09

I nyeste nummer av Universitas forteller sentrale fagpersoner om hvordan de opplever overgangen fra fysisk til digital undervisning. En av dem er vår egen Kirsten Sivesind, som også har forsket litt på det nye.

Jordklod med menneskefigurer rundt. Illustrasjon.
Publisert 29. juni 2020 14:07

Masterstudiet i «høyere utdanning» ved IPED har samarbeidet med University of Iowa om digital internasjonalisering  i snart fem år. Mulighetene som ligger i den nye teknologien har blitt belyst, samtidig som man har pekt nese til et virus.

Bildet kan inneholde: produkt, teknologi, elektronisk apparat, laptop, datamaskin.
Publisert 17. juni 2020 22:54

Når et virus først skulle slå ut alt av ordinært undervisnings- og eksamensopplegg ved UiO, så er det trygt å vite at de tekniske løsningene var der, og at man får til mye når man går på med åpent sinn og når alle drar i flokk.

Logo.
Publisert 10. des. 2019 17:10

Samarbeidslæring, og i den sammenheng digitale metoder for å samle inn og analysere digitale data som produsereres i læringsprosessen , skal inn under lupen i et nytt fireårig nettverksprosjekt finansiert av European Association for Research on Learning and Instruction (EARLI).

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, begivenhet, team, ungdom, samfunnet.
Publisert 29. nov. 2019 12:44

Instituttets nyoppussede master i pedagogisk psykologisk rådgivning (PPR) tilbyr nå regelmessige ekskursjoner til sentrale institusjoner som del av studiet. Målet er å gi studentene bedre kjennskap til fremtidige arbeidssteder, og ikke minst noen gode knagger å henge teorier på.

Illustrasjon av hender som gir bort et feedback skilt. Vektor.
Publisert 9. okt. 2019 18:07

IPED har opprettet et brukerpanel bestående av representanter fra arbeidslivet. Tanken er at bedre innsikt vil gi enda mer relevante studier og økt rekruttering.

Studenter som samarbeider rundt et bord. Foto.
Publisert 27. sep. 2019 17:04

I forbindelse med UiO`s mål om at studenter i større grad skal få tilbakemeldinger underveis i studieprosessen, er det  nå bevilget penger til å se nærmere på hvordan studenter kan bruke "hverandre" som regelmessige vurderingspartnere, og på hvordan det kan gjøres digitalt.

Bilde av tre gutter som har vært på studietur. Foto.
Publisert 20. sep. 2019 12:57

Institutt for pedagogikk (IPED) har lange tradisjoner i å hjelpe studentgrupper med å reise på studietur. Det krever litt egeninnsats fra studentene side, men utbyttet veier som regel greit opp for arbeidet man legger ned.

Bilde av stipendiat. Foto.
Publisert 17. sep. 2019 15:28

Philipp Friedrich ser på hvordan utdanningsmyndigheter kan rigge seg selv mer effektivt i forhold til innføring og videreføring av strukturelle reformer i høyere utdanning. Nå har han fått pris for arbeidet sitt.