Aktuelle saker

Publisert 7. feb. 2019 10:18

Ønsker du å studere mennesket i organisasjonen samtidig som du vil ha gode muligheter for å få deg relevant jobb etter studiet? Da er den nye studieretningen "Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet" (KULA) på masteren i pedagogikk stedet å være.

Publisert 5. feb. 2019 16:10

Nordens gode plassering på de fleste samfunnsstatistikker har ført til en økende interesse for hvordan vi organiserer samfunnene. Nå skal de nordiske utdanningssystemene under lupen.

Publisert 4. feb. 2019 15:45

Professor Arne Lervåg har sittet i det regjeringsoppnevnte utvalget som har sett på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanningsløp. Utvalget leverte utredningen 1. februar.

Publisert 18. jan. 2019 12:50

Mange mener at den tradisjonelle forelesningen må suppleres med undervisningsformer som setter studentene mer i sentrum. På pedagogikkemnet "Skole, danning og didaktikk" har man gjort alvor av det.

Publisert 11. des. 2018 16:32

Høsten 2019 er det klart for oppstart av et nytt studieopplegg for master i pedagogikk. Dermed er oppgraderingen av studieløpet fra bachelor til mastergrad vel i havn.

Publisert 23. nov. 2018 17:11

Torsdag 15. november var det duket for storfint jubileumsseminar ved institutt for pedagogikk. Med en god blanding av faglige foredrag, kunstavdukning og paneldiskusjon, lekkert pakket inn i stemningsfull musikk og velgjørende dråper i glasset, ble det en ettermiddag en ekte jubilant verdig.

Publisert 19. okt. 2018 16:31

Tar du mastergrad ved Institutt for pedagogikk og synes at studentgruppen din burde besøke en annen institusjon? Nå kan dere søke om støtte til akkurat det.

Publisert 19. sep. 2018 15:42

Det har dukket opp en helt ny gruppe inspiratører på Helga Engs hus. De kaller seg "ped-verter" og står klare med åpne armer allerede i bakken opp fra t-banen.

Publisert 7. sep. 2018 16:55

Temaet for Forskningstorget 2018 er "oppvekst". Institutt for pedagogikk samarbeider med Realfagsbiblioteket ved UiO, og stiller i år med med to boder der barn og ungdoms skaperevne står i sentrum.

Publisert 7. sep. 2018 14:32

I et intervju med bladet "Forskerforum" tar professor i høyere utdanning Peter Maassen til orde for en løsere binding mellom stat og universitet. Han møter imidlertid motstand fra flere hold.

Publisert 1. juni 2018 17:18

Storsatsingen UiO:Norden har som mål å frembringe kunnskap om de nordiske landenes historiske forutsetninger, utfordringer, paradokser og framtidsmuligheter. I de kommende åra er det blant annet "den nordiske barndommen" som skal settes under lupen.

Publisert 26. feb. 2018 15:21

– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.

Publisert 29. jan. 2018 12:59

En ny NIFU rapport undersøker erfaringene med ulike studentsentrerte tilnærminger i høyere utdanning. Rapporten er skrevet i samarbeid med forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO.

Publisert 22. jan. 2018 16:42

Tone Kvernbekk satte studentutveksling inn i en lang historisk tradisjon. Hjemvendte studenter fortalte om opplevelser for livet. En koselig ettermiddag i Helga Eng kjelleren med pizza, forfriskninger, foredrag og summestasjoner, satte mange UV-studenter på utvekslingssporet.

Publisert 9. nov. 2017 14:18

PIA-dagen er dagen da tidligere IPED-studenter kommer tilbake til "sine egne" for å snakke om hvilke muligheter pedagoger har i arbeidslivet, og for å dele erfaringer og tips til jobbsøkeprosessen. Fagutvalget kan melde om nok et vellykket arrangement.

Publisert 2. okt. 2017 15:45

Studenter i Master of Philosophy in Higher Education har vært i Brüssel. Et av målene var å besøke "The Guild".

Publisert 14. sep. 2017 11:26

Professor Arne Lervåg er utnevnt som medlem i utvalget som skal se på kjønnsforskjeller i skolen.

Publisert 18. aug. 2017 12:58

Kan studenter få en mer internasjonal studiehverdag selv om de ikke reiser?

Publisert 13. juni 2017 15:39

Malene C. W. Fjeller har fått seg jobb i Finansdepartementet som HR-rådgiver. – Studiet og praksisoppholdet hadde nok større betydning for min vei videre enn jeg hadde trodd, sier Fjeller. Nå tar 29-åringen selv i mot nye praksisstudenter fra Universitetet i Oslo.

Publisert 18. apr. 2017 17:31

Praksisperioder er for mange en kjærkommen del av studiet. Man blir noen arbeidslivserfaringer rikere, og så får man satt den teoretiske verdenen litt mer i system.

Publisert 3. apr. 2017 16:12

Professor Fengshu Liu ved Institutt for pedagogikk er tildelt The George Bereday Annual Best Article Award 2016 for artikkelen The Rise of the “Priceless” Child in China.

Publisert 8. mars 2017 15:56

Institutt for pedagogikk har oppgradert bachelorgraden sin. Resultatet er en ny og mer studentvennlig grad.

Publisert 26. jan. 2017 12:47

Norges forskningsråd har nå lyst ut nye midler på programmet Offentlig sektor PhD. Institutt for pedagogikk er interessert i å komme i kontakt med offentlige virksomheter som har ansatte som vurderer å ta en doktorgrad innen våre forskningsområder.

Publisert 21. des. 2016 11:12

Kunnskapsbanken for universitets- og høyskolepedagogikk (KUPP) er et nyutviklet nettbasert tilbud til de som ønsker å styrke kompetansen sin innen undervisning og læring i høyere utdanning.

Publisert 15. des. 2016 12:27

Faglig enhet for universitetspedagogikk (FUP) markerte sitt 50-årsjubileum med et innholdsrikt seminar om pedagogisk utvikling som et institusjonelt ansvar 2.desember 2016.