
"Det som særpreger digitale ressurser til undervisning, er at de kan gjenbrukes og deles mellom mange kolleger. Undervisning kan dermed bli bedre koordinert, og vi kan skape god progresjon i studentenes læring."
"Det som særpreger digitale ressurser til undervisning, er at de kan gjenbrukes og deles mellom mange kolleger. Undervisning kan dermed bli bedre koordinert, og vi kan skape god progresjon i studentenes læring."
Eva Hjörne er spesielt interessert i hvordan skoleverket forholder seg til elever som har det vanskelig. Hun mener skolen må endres som institutsjon for å kunne forebygge frafall og øke trivsel.
Institutt for spesialpedagogikk søker forskningsassistenter til en spennende studie om læringsmiljø i hjemmet. Som en del av det longitudinelle forskningsprosjektet NumLit, undersøker vi faktorer i hjemmet som påvirker lese- og matematikkutvikling.
– Som emneansvarlig blir jeg overlykkelig av å tenke på at studentene hører på podden mens de går på butikken, sier Marte Blikstad-Balas. To podkast-serier er nå lansert ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.
Norges forskningsråd har valgt utviklingshemmedes levekår som et viktig forskningsområde. Her forklarer forskerne hva de vil undersøke og hva de ønsker at prosjektet skal bidra med.
Lektorstudentene på Mi Lenga-prosjektet tar utgangspunkt i egne erfaringer når de skal undersøke ulike aspekter ved flerspråklige elevers skolehverdag
Søknadsfrist: 28. februar. Se utlysningsteksten her (engelsk):
Leter du etter en deltidsjobb? CEMO søker nå etter en vitenskapelig assistent. Søknadsfrist 28. februar. Se stillingsannonsen her (engelsk):
Studentinnovasjon løftes ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV). Fakultetet lyser nå ut 3 stipend på inntil 25.000 kr for studenter med kreative ideer innen design for læring og undervisning.
For førsteamanuensis Eli Lejonberg er det læreres profesjonelle utvikling som motiverer mest.
Me har gleda av å ynskje gjesteforskar Anna Rusmann frå Aalborg Universitet velkommen til CEMO.
I forbindelse med oppstart av forskningsprosjektet Second Language Plus, lyser vi nå ut to stipendiatstillinger. Prosjektet eies av Institutt for spesialpedagogikk, UiO og har flere samarbeidspartnere som Høgskulen på Vestlandet og Statped.
Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) tenker nytt når lærerstudentene skal følges opp ute i praksis.
Ansatte fra ILS er blant kursholderne når årets Research Bazaar holdes. Blant temaene er GDPR, organisering av data i felt, transkripsjon, ulike kameraløsninger og mulighet for å prøve Facial expression analysis.
Les mer om kursprogrammet og registrering på Research Bazaars nettsider.
Seks masterstudenter og veileder fra ILS reiste til København for å lære mer om flerspråklighet i skolen og opplevde konferansen som en faglig vitamininnsprøytning.
For Jeffrey Hall handler skoleforskning grunnleggende om forholdet mellom mennesker.
Undervisningsprisen for 2019 går til stipendiat Gøril Brataas, mens årets formidlingspris tildeles førsteamanuensis Lisbeth M. Brevik. Institutt for lærerutdanning og skoleforskning høstet begge prisene i år.
Samarbeidslæring, og i den sammenheng digitale metoder for å samle inn og analysere digitale data som produsereres i læringsprosessen , skal inn under lupen i et nytt fireårig nettverksprosjekt finansiert av European Association for Research on Learning and Instruction (EARLI).
Dei nye medlemane i International Scientific Advisory Board (eSAB) møttes for første gong fredag 6. desember.
Riikka Mononen mener at forskningsbasert kunnskap og forskningsbaserte undervisningsmetoder kan forbedre barns matematikkferdigheter. Men vi trenger også å tilby tilsvarende kunnskap og redskaper til lærerne.
Resultatene fra PISA-undersøkelsen i 2018 er stabile sammenlignet med tidligere år, men for første gang er jentene bedre enn guttene i alle de tre fagområdene lesing, naturfag og matematikk.
Prosjektleder Riikka Mononen har lagd en julekalender med tekster eller videoer om matematikkvansker i hver luke.
Instituttets nyoppussede master i pedagogisk psykologisk rådgivning (PPR) tilbyr nå regelmessige ekskursjoner til sentrale institusjoner som del av studiet. Målet er å gi studentene bedre kjennskap til fremtidige arbeidssteder, og ikke minst noen gode knagger å henge teorier på.
Instituttleder Ona Bø Wie og forskningsleder Monica Melby-Lervåg mener at forslagene i Stortingsmelding 6 «Tett på – tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO» vil gi bedre læring for flere.