Aktuelle saker

Kvinner sitter foran mikrofon. Illustrasjonsfoto.
Publisert 25. nov. 2021 08:50

En av fem nordmenn lytter daglig til podkast, både de som underholder og de som gir innsikt. Hvordan kan mediet brukes i undervisning?

Gutt med nettbrett styrer roboter. Illustrasjonsfoto.
Publisert 16. nov. 2021 09:04

I en ny bok drøfter forskere hva som er god naturfagundervisning i dag. ─ Naturfag er et sentralt fag og egnet for å utdanne selvstendige, kreative, kritisk tenkende og framtidsrettede elever, sier redaktørene.

Tre glade fadrar i raud UiO-T-skjorte på campus. Foto.
Publisert 19. aug. 2021 11:35

– Vi måtte faktisk seie nei til fleire, fortel koordinator Joachim Pacheco-Lie. Heile 150 ville bli fadder ved UV-fakultetet i år, dobbelt så mange som i 2019 og ein all time high.

Studenter som jobber sammen i gruppe med PC og laptop (illustrasjonsfoto: colourbox).
Publisert 16. feb. 2021 10:36

Forskergruppa Large-scale Educational Assessment (LEA) utlyser tre stipend, hvert på 10 000 NOK, til studenter som ønsker å bruke data fra storskalaundersøkelser som TIMSS, PISA og TESO i sine fagdidaktiske masteroppgaver.