Aktuelle saker

Studenter som jobber sammen i gruppe med PC og laptop (illustrasjonsfoto: colourbox).
Publisert 16. feb. 2021 10:36

Forskergruppa Large-scale Educational Assessment (LEA) utlyser tre stipend, hvert på 10 000 NOK, til studenter som ønsker å bruke data fra storskalaundersøkelser som TIMSS, PISA og TESO i sine fagdidaktiske masteroppgaver.

Greta Gudmundsdottir og Ida K.R Hatlevik
Publisert 5. okt. 2020 07:20

I anledning Lærernes dag 5. oktober skriver Greta Gudmundsdottir og Ida Hatlevik om en lærerrolle i endring. «Spørsmålet er hvordan vi kan bidra til at fremtidens lærere blir godt nok rustet til den hybride skolehverdagen som vil prege arbeidshverdagen i lang tid framover», skriver de.

Alfredo Jornet Gil og Åse Brandhaugen
Publisert 28. sep. 2020 10:31

– Vi har kunnskap om hva som skaper klimaendringer og vi vet hva vi må gjøre for å løse en del av problemene. Likevel skjer det ikke nok, forteller Alfredo Jornet Gil. Hvordan kan skolen legge til rette for et mer bærekraftig samfunn?

EELC8 fargerrik logo
Publisert 25. sep. 2020 13:07

Engasjerte deltagere fra over 30 land samles på Zoom for å diskutere etnogafi, språk og kommunikasjon på tvers av både fag- og landegrenser i EELC8-konferansen.

Bildet kan inneholde: hvit, mennesker, ungdom, kul, moro.
Publisert 14. aug. 2020 13:07

Selv om årets studiestart er preget av korona er mye likevel som før. De nye studentene er fortsatt nervøse, spente og glade i det fadderuken begynner.

Publisert 1. juli 2020 10:44

Vi ved Universitetet i Oslo gratulerer alle studenter som nå er ferdige med Lektorprogrammet. Gjennom flere år har dere utviklet dere som profesjonsutøvere og nå er dere klare. Skolene, og ikke minst elevene, er heldige som får dere.