
Hva fremmer en innovativ skolekultur – og bidrar den til lærernes undervisningskvalitet, samarbeidsvilje og jobbtilfredshet?
Hva fremmer en innovativ skolekultur – og bidrar den til lærernes undervisningskvalitet, samarbeidsvilje og jobbtilfredshet?
− Stamming er så mye mer enn bare det som er synlig på overflaten. Dette må vi huske når vi snakker om hva vi kan gjøre for å hjelpe de som stammer, sier forsker og ekspert på stamming Linn Stokke Guttormsen.
– Vi vil gjerne ta en rolle og et ansvar for en grønn og inkluderende omstilling på vårt område, det utdanningsvitenskapelige, sier dekan Rita Hvistendahl.
Morfem er som små nøklar til eit rikare ordforråd. Dei har eit enormt potensial for å betre språkforståinga og læringa vår, trur professor Janne von Koss Torkildsen.
Samfunnet skriker etter bærekraftige praksiser i digital undervisning og pedagogisk utvikling som er systematiske og forskningsbaserte, fremhever ny visedekan for innovasjon og digitalisering.
Innovasjon er viktig for skolens tilpasningsevne til samfunnsendringer og for at elever skal klare seg i morgendagens samfunn. Men hvordan gjøres dette?
Det utdanningsvitenskapelige fakultet har sin Helga Eng forelesning. NTNU har Telhaug forelesningen.
Professor Peter Maassen ved Institutt for pedagogikk er invitert til å lede ekspertpanelet som skal evaluere det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Pretoria, Sør-Afrika.
God spesialundervisning og tilrettelegging skal sikre grunnleggende menneskerettigheter, presiserte Barneombudet i sin tale under åpningen av Senter for spesialpedagogisk forskning og inkludering (SpedAims). – Vi må ha systemer som gjør at barn blir sett tidlig og får et spesialpedagogisk tilbud av god kvalitet, uten at mor eller far trenger å ringe rektor.
I formiddag opnar kunnskapsminister Guri Melby Senter for spesialpedagogikk og inkludering på UiO.
En norsk rektor må forholde seg til 400 lover og forskrifter. Ofte kommer elevens rettigheter i konflikt med arbeidstakers. Altså lærerens. Er det på tide å ansette jurister på skolene?
Matematikk hjelper oss med å løse problemer og utvikle analytiske ferdigheter. Prosjektet MATHMot skal studere hvordan barns motivasjon for å lære faget utvikler seg.
Astrid Marie Jorde Sandsør og Nora E.H Mathé, begge forskere ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, er nylig valgt inn som medlemmer av Akademiet for yngre forskere. Vi gratulerer!
Astrid Marie Jorde Sandsør, forsker ved Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo, ble nylig valgt inn som medlem av Akademiet for yngre forskere.
Nora E.H Mathé er nyvalgt medlem til Akademiet for yngre forskere (Ayf). – En anerkjennelse av hva jeg som samfunnsfagdidaktiker kan bidra med til et tverrfaglig forskernettverk med unge forskere fra hele Norge, fremhever hun.
Tysdag 7. september var det årsmøte i Det Norske Videnskaps-Akademi, og Sigrid Blömeke mottok der diplomet på at ho er tatt opp som medlem i Akademiet.
Klassekampen melder om at 32 lærere ved Knarvik videregående skole har sendt brev til Vestland fylkeskommune med bønn om fysiske læremidler. Skolen deres er nemlig i ferd med å bli heldigital.
Stor variasjon og dårlegare opplæring blei resultatet. – Ved neste lockdown må lærarane ha retningslinjer på kva ein vanleg skuledag heime skal innebere, seier forskar Marte Blikstad-Balas og får støtte av heimeskulemor Øyunn Syrstad Høydal.
Professor Ola Erstad ved institutt for pedagogikk har vært hovedforeleser på den store EARLI konferansen 2021. Konferansen samler store deler av utdanningseuropa.
– Vi måtte faktisk seie nei til fleire, fortel koordinator Joachim Pacheco-Lie. Heile 150 ville bli fadder ved UV-fakultetet i år, dobbelt så mange som i 2019 og ein all time high.
Det har vært en stor debatt med argumenter for eller mot digitale flater, som læringsbrett og pc i skolen. Men hvordan er det for de som allerede strever med lesing? Er de digitale hjelpemidlene til hjelp?
Professor Kirsti Klette er utnevnt til æresdoktor ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Gøteborg.
En tidligere jobb som studierådgiver vekket interessen min for forskning på alle de komplekse og ofte uforståelige strukturene og prosessene som utgjør universiteter og høyere utdanningssystemer.
I juni offentliggjøres søknadsresultater for mange av årets store utlysninger hos Forskningsrådet. Etter mye arbeid fra forskere og administrativ forskerstøtte med søknadene, kan tre prosjektledere ved UV-fakultetet glede seg over gode nyheter. Her er prosjektene som får midler i denne omgangen.
Etter lang tid med mye planlegging, har Universitetsstyret ved Universitetet i Oslo (det øverste organet ved universitetet) godkjent opprettelsen av masterprogrammet «Master in Education» ved Institutt for pedagogikk. Det første kullet starter allerede høsten 2022.